Сръбската компания Сърбиягаз и унгарската FGSZ свързаха на границата с

...
Сръбската компания Сърбиягаз и унгарската FGSZ свързаха на границата с
Коментари Харесай

Изграждането на "Балкански поток" приключи

Сръбската компания " Сърбиягаз " и унгарската FGSZ свързаха на границата с Унгария тръбите от газопровода " Балкански поток ", заяви РТС, представена от БГНЕС. По него в бъдеще ще минава газ от Турция до Централна Европа през България и Сърбия. Първите количества директен газ за Централна Европа се чакат на 1 октомври.

В този отрасъл, свързването на две тръби, които идват от две разнообразни страни, се назовава златна връзка. Когато се стигне до златна връзка, това значи, че планът върви към привършване и доставката на газ ще стартира скоро, обяснил е Ференц Саболч - ръководител на управителния съвет на FGSZ.

Генералният управител на „ Сърбиягаз “ Душан Баятович сподели, че по този метод е комплициран завършек на дългогодишните старания, с която страната най-сетне е решила въпроса за доставките на газ от различен източник, а освен през Украйна.

За построяването на своята част от „ Балкански поток ” България влага сред 2 и 3 милиарда лв.. Газта, която ще минава през него, ще бъде съвсем напълно съветска, което значи, че ролята му за разнообразяването на енергоизточниците за нашата страна, ще бъде на процедура нулева. Обслужването на заемите, взети за построяването на тръбата на българска територия, ще тежи дълги години върху българските данъкоплатци. Освен това тръбата ще се употребява единствено за пренос на газ от Турция към Сърбия, само че не и за газоснабдяване на клиенти в Северозападна България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР