Интензивни дъждове в последните дни на септември, има риск от

...
Интензивни дъждове в последните дни на септември, има риск от
Коментари Харесай

Интензивни дъждове в последните дни на септември, има риск от наводнения

Интензивни дъждове в последните дни на септември, има риск от наводнения. В сряда термометрите следобяд ще демонстрират сред 24 и 29 градуса, около Дунав и в Горнотракийската равнина локално до 30 градуса. В сряда на разсъмване ще има мъгла край морето. Денят ще е безоблачен, въпреки че в западните региони и в Дунавската низина следобяд облачността ще се усили. В тези региони ще превали на изолирани места с допустима нищожна гръмотевична интензивност.

Времето след сряда ще остане есенно приветливо и горещо. Дори и заран да е ветровито, в часовете следобяд в четвъртък термометрите ще демонстрират до 30 градуса, в петък и събота - до 32-33.

В неделя на разсъмване ще е слънчево. Следобед, вечерта, през нощта, в понеделник през целия ден до среднощ над страната ще премине добре завършен леден атмосферен фронт с осезателен северозападен вятър. До понеделник на разсъмване преваляванията ще са изключително интензивни в западната половина на страната. След това валежната зона ще се реалокира над източната половина. По планините над 2300 метра ще превали сняг.

Ако настоящите прогнози се запазят, за 48 часа ще се акумулират сумарни превалявания до 70-80 литра на квадратен метър тук-там в Дунавската низина, тук-там в Предбалкана, подбалканските котловини и Горнотракийската равнина. Има риск от наводнения.

След прекосяването на фронта във вторник към момента тук-там ще вали, само че на по-малко места - най-вече по планините и в Източна България. От сряда до края на първата октомврийска седмица ще е умерено, с повече слънце. Температурите в първия ден на новия месец ще са сред 10 и 15 градуса в Западна и някои региони на Централна България. Ще последва последователно стопляне, още веднъж до равнища от 20-25 градуса в дните до 6-7 октомври, пише Нова тв.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР