Спортното подразделение на Mercedes-AMG пусна пет състезателни спортни автомобила GT3

...
Спортното подразделение на Mercedes-AMG пусна пет състезателни спортни автомобила GT3
Коментари Харесай

Mercedes-AMG продава спортни коли, които нямат право да се състезават, нито да се движат по обществените пътища

Спортното поделение на Mercedes-AMG пусна пет спортни спортни автомобила GT3 Edition 55 в чест на личната си 55-годишнина, само че няма да е допустимо да ги управлявате професионално - моделът няма хомологация от FIA, тъй че не е позволено да взе участие в надпревари. Отсъствието на нуждата от съблюдаване на строгите ограничавания на FIA обаче развърза ръцете на инженерите на Mercedes-AMG: GT3 Edition 55 получи модернизиран аеродинамичен боди кит и мощен мотор.
`Mercedes-AMG

Юбилейният GT3 Edition 55 е основан на пътния състезателен автомобил Mercedes-AMG GT. Задвижва се от атмосферен 6.3-литров V8 мотор с мощ 650 конски сили, т.е. е с към 100 конски сили по-мощен от хомологирания за надпревари модел GT3. Единствената опция да тествате GT3 Edition 55 в деяние са дните на писта, защото спортната кола също не е подобаваща и няма право да се движи по публични пътища.
`Mercedes-AMG

Лимитираното издание включва табелка със сериен номер, сребърни акценти на защитния колан, карбонова обшивка на страничните прагове, арматурното табло, вентилационните отвори и капачката на резервоара, както и извънреден часовник IWC с гравиран номер на шасито, който идва с колата. GT3 Edition 55 коства 625 хиляди евро без Данък добавена стойност.
`Mercedes-AMG

GT3 Edition 55 не е най-мощният Mercedes-AMG. Ще напомним, че предходната есен беше показан хибридният фастбек GT 63 SE Performance с хибриден силов тракт с мощ от 843 конски сили. Суперхибридът форсира до 100 за по-малко от три секунди, което го слага наедно с BMW M5 CS.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР