Спортното комби на Porsche, познато ни като Panamera Sport Turismo

...
Спортното комби на Porsche, познато ни като Panamera Sport Turismo
Коментари Харесай

Запознайте се с най-мощното комби в света

Спортното комби на Porsche, познато ни като Panamera Sport Turismo е доста динамично, само че не беше най-мощното и най-бързо серийно комби. Суперхибридът Turbo S E-Hybrid, изработен на същата база също разполага с отлична динамичност, само че и от него имаше по-добри. Сега от Porsche направиха нещо като симбиоза на гореописаните две модификации, а резултатът е поразителен - Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo.

Премиерата на новото комби на Porsche се състоя в Лос Анжелис, като там германците оповестиха, че тяхното създание на процедура е най-мощното серийно комби в света. Колата разполага с четирилитров V-образен осемцилиндров бензинов мотор, който е екипиран с два турбокомпресора. Помага му и електромотор с мощност от 100 киловата (136 к.с.). Бензиновият елемент има в наличност 550 коня, като целия силов тракт разполага с... 680 конски сили.



Максималният въртящ миг пък е 850 Нм. Внушителните индикатори изпратиха в нокаут директните съперници. Ще напомним, че универсалът Audi RS 6 Avant Performance може да се похвали с 605 коня, а комбито Mercedes-AMG E 63 S 4Matic - с 612 к.с. Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo форсира от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди, а до 200 - за 11.9 секунди. Максималната скорост е 310 км/ч.

На ток тази кола може да измине единствено 50 километра, а батериите могат да се зареждат и от общоприетата битова ел. мрежа, като това става за шест часа. Останалите достолепия на най-мощното комби в света се крият в многочислените софтуерни нововъведения, като деен спойлер в задната част на покрива, който трансформира ъгъла си на офанзива според от скоростта.



Интересни още са 48-волтовата спомагателна бордова апаратура, ръководеща твърдостта на дейните стабилизиращи детайли (PDCC Sport), пневматичното окачване, 21-цоловите колела и въглерод керамичните спирачки. Флагманският статус на новата Panamera се оправдава и от вътрешното съоръжение. Всичката тази мощност, динамичност и разкош си имат и подобаваща стена. Базовата за Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo е 177 500 евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР