Спортно-техническото ръководство на Лудогорец се е заело с амбициозна задача

...
Спортно-техническото ръководство на Лудогорец се е заело с амбициозна задача
Коментари Харесай

Лудогорец подмладява отбора

Спортно-техническото управление на Лудогорец се е заело с амбициозна задача – да подмлади отбора си.

Разградчани желаят да смъкват междинната възраст на тима.

В момента орлите имат четирима състезатели над 30 години – Серджио Падт (32), Игор Пластун (32), Сисиньо (33) и Спас Делев (33). Георги Терзиев е на 30, а толкоз напролет ще навършат Антон Недялков и Симон Слуга.

За съпоставяне сега в ЦСКА над 30 е единствено вратарят Густаво Бусато. В Левски са двама – Николай Михайлов (34) и Ивелин Попов (34), а Георги Миланов е на 30.

Лятната селекция на Лудогорец включваше най-вече млади и перспективни футболисти. Клубът се колебае дали да предложи нови контракти на Сисиньо и Спас Делев, които са най-възрастните при орлите – на по 33 години. Контрактите им са до лятото на 2023-а.

Почти несъмнено бразилецът ще бъде освободен. Той сега е футболистът с максимален стаж в редиците на първенците. Десният бек е част от Лудогорец от 2015-а. Отборът продължава подготовката си за решителния мач с ХИК от Лига Европа.

Тимът отпътува за Финландия през днешния ден с под наем полет от Варна до Хелзинки. Очаква се съставът да бъде на летището в морската ни столица към 8:00 ч. Самолетът излетява в 9:10 ч. Същия ден Лудогорец ще организира формалната си подготовка на стадион „ Хелзинки “ в 20:00 часа родно време. Половин час по-рано треньорът Анте Шимунджа и Каули Оливейра ще вземат участие в формалната конференция. Мачът с ХИК е в четвъртък в 19:45 ч.

Лудогорец се прибира в България незабавно след дуела с финландския първенец. Очаква се чартърът на отбора да кацне на летището във Варна към 2:30 ч. на 7 октомври.

В понеделник пък следва конфликтът с ЦСКА на „ Хювефарма Арена “, а след него е ответната среща с финландците.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР