Спортните площадки, музеите и църквите в Германия могат да бъдат

...
Спортните площадки, музеите и църквите в Германия могат да бъдат
Коментари Харесай

Германия се готви да отвори музеи и детски площадки


Спортните площадки, музеите и църквите в Германия могат да бъдат още веднъж отворени при избрани условия. Това сподели през днешния ден Ангела Меркел след видеоконферентен диалог с министрите на 16-те немски провинции, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира Ройтерс. След 6 май ще бъдат оповестени още ограничения за облекчение на карантината, тогава ще се разискват и възможни дати за отваряне на учебни заведения. Поне до края на август няма да има огромни публични и спортни събития, безапелационна бе Меркел. Тя предизвести германците, че това лято е по-добре да не вършат проекти за почивки зад граница.

Германия би трябвало да понижи още повече броя на инфектираните на дневна база, а обществената отдалеченост би трябвало да се съблюдава на публични места, акцентира канцлерът.

Германският министър на финансите Олаф Шолц сподели, че в този момент е допустимо последователно да се разхлабят ограниченията, само че това би трябвало да става деликатно. Зная, какъв брой тежки са рестриктивните мерки в битката против ковид, само че те ни помогнаха да установим надзор върху броя на инфекциите, написа той през днешния ден в Туитър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР