Спортистите от Русия и Беларус получиха забрана да се състезават

...
Спортистите от Русия и Беларус получиха забрана да се състезават
Коментари Харесай

МПК изхвърли Русия и Беларус от Параолимпиадата

Спортистите от Русия и Беларус получиха възбрана да се състезават на идните Параолимпийски игри в Пекин ден откакто в началото бе оповестено, че ще могат да вземат участие, само че под безпристрастен байрак, заяви организация АП.
Заради ролята на двете страни във военния спор в Украйна, състезателите от Русия и Беларус бяха отстранени от спортния конгрес в китайската столица, разгласи Международния параолимпийски комитет (МПК).
Обратът в решението идва по-малко от 24 часа след известието в сряда. То бе посрещнато със сериозна рецензия и несъмнено като изменничество, което изпраща отрицателно обръщение към управляващите в Русия.
МПК през днешния ден изяснява, че доста спортисти евентуално ще откажат да се състезават против спортисти от Русия и Беларус, което би провокирало безпорядък на Параолимпийските игри и накърнявайки репутацията на надпреварата.
Президентът на МПК Андрю Парсънс преди ден съобщи, че съчувства на украинския народ, само че дейностите му са подбудени от разпоредбите на организацията и страха от правосъдни дейности. Той сподели съвсем противоположното, обявявайки анулацията. „ В последните 12 часа, голям брой членове се свързаха с нас. Заявиха ни, че в случай че не преосмислим решението, е евентуално да има тежки последствия “, разяснява Парсънс. „ Ясно е, че бързо ескалиращата обстановка ни слага в неповторима и невъзможна позиция толкоз покрай старта на Игрите “, добави Парсънс
По този метод Международния параолимпийски комитет се причисли към спортове като футбола, леката атлетика, баскетбола, хокея и много други, които постановиха цялостна възбрана на спортистите от Русия и Беларус.
Зимните параолимпийските игри стартират на следващия ден и ще продължат до идната неделя (13 март).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР