Според законопроект, който беше внесен вчера в руския парламент, президентският

...
Според законопроект, който беше внесен вчера в руския парламент, президентският
Коментари Харесай

Как Путин може да получи пожизнен имунитет |

Според законопроект, който беше импортиран през вчерашния ден в съветския парламент, президентският имунитет от правосъдно гонене за престъпни действия може да стане доживотен, предават Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Досега имунитетът обхващаше единствено закононарушенията, осъществени по време на президентския мандат. Този закон беше признат в края на 1999 година, откакто Борис Елцин трансферира властта на Путин.

Спорният законопроект идва след референдума за конституционна промяна, която разреши на Владимир Путин да се кандидатира още веднъж за президент след приключването на сегашния му мандат през 2024 година Това на процедура значи, че той може да остане на власт до 2036 година

Освен това измененията плануват снемането на имунитета да става все по-трудно - изисква се долната парламентарна камара да приготви доказателства за обвиняване в държавна измяна или друго тежко закононарушение, а горната камара - да утвърди с болшинство снемането на имунитета.

За да влезе в действие импортираният законопроект е належащо той да бъде признат на три четения, по-късно да бъде признат от Съвета на федерацията и най-после - да бъде подписан от президента Путин.

Според Павел Крашенинников, ръководител на комисията по държавно строителство и законодателство, законопроектът е значим " както за индивида, по този начин и за стабилността на страната и обществото ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР