Според Световната здравна организация инсултът е третата водеща причина за

...
Според Световната здравна организация инсултът е третата водеща причина за
Коментари Харесай

Как да се предпазите от инсулт

Според Световната здравна организация инсултът е третата водеща причина за гибел след сърдечните болести и рака. Рискът от инсулт е изключително висок при пациенти, които са навършили 55 години, като с всяко последващо десетилетие вероятността от развиване на инсулт при тях се удвоява. Инсулт поражда при притеснение, задръстване или скъсване на съд, който придвижва кръв към мозъка, написа actualno.com.
Симптоми на инсулт: Внезапна уязвимост в ръката или крайници Внезапно изтръпване на ръка или крайник Внезапно нарушаване на говора или разбирането Внезапна загуба на равновесие, липса на съгласуваност, световъртеж Внезапна загуба на схващане Остро главоболие без забележима причина или след мощен стрес, физическо пресилване Внезапно изтръпване на устната или половината от лицето, постоянно с " накриво " лице
Следвайте елементарни рекомендации за метода на живот и контролирайте болесттите, които покачват риска от инсулт – диабет, хипертония:
Мерете кръвното си налягане. Високото кръвно налягане (хипертония) е водещата причина за инсулт. Следвайте рекомендациите на Вашия доктор за медикаменти. Ако пушите цигари, откажете ги. Не злоупотребявайте с алкохол. Ако имате високи равнища на холестерол, би трябвало да следвате рекомендациите на Вашия доктор за диета и медикаменти. Ако имате диабет, прецизно следвайте рекомендациите на Вашия доктор за ръководство на това заболяване, единствено по този метод можете да намалите риска от инсулт и други сърдечно-съдови произшествия. Използвайте физически извършения, с цел да увеличите интензивността си в всекидневието. Ходенето по 30 минути дневно може да усъвършенства здравето ви и да понижи риска от инсулт. Препоръчва се диета с ниско наличие на сол и мазнини. Това е значимо за намаление на кръвното налягане и в последна сметка за попречване на инсулт. Борба със сърдечната аритмия - рискът от това се усилва, в случай че има нарушаване на сърдечния темп - аритмии. Ако се открият нарушавания на сърдечния темп, вземете предписаните антиаритмични медикаменти, с цел да предотвратите инсулт.
Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР