Според статистиката на 50 млн. души се ражда един гений.

...
Според статистиката на 50 млн. души се ражда един гений.
Коментари Харесай

На 50 млн. души се ражда един гений

Според статистиката на 50 млн. души се ражда един талант. Генетиците обаче настояват, че от 100 хиляди новородени едно е надарено свише. Всъщност няма точни критерии за установяване на гениалността. Но няма родител, който най-малко един път в живота си да не си е помислял, че отглежда вундеркинд.

Гениите са деликатни събеседници. Те демонстрират интерес към всяка нова информация и любознанието им е голямо към всичко, което се случва по света. За надарените хора е присъща толерантността към непознатото мнение. Неслучайно има и такава сентенция: " Умният може да промени мнението си, простакът - в никакъв случай ". Колкото едно дете е по-близо до гениите, толкоз то е по-грижливо и любвеобилно. В характера им нормално липсват три много неприятни качества. Те не обичат да хленчат, да капризничат и да се оплакват. Надарените са самостоятелни, способни са да се грижат за себе си и имат мощно възприятие за лично достолепие. Гениите са доста забавни хора, които почитат другите, само че и към тях изискват да се отнасят с нужното почитание.

 На 50 млн. души се ражда един талант

Повече от половината приети гении са имали междинен и невисок триумф в учебно заведение или са били двойкаджии. Може би тъй като там не им е забавно. Айнщайн да вземем за пример е бил считан за несъвършен възпитаник. За да се изяви геният на едно дете, то не трябва да скучае в учебно заведение, само че и не трябва да учи на лимита на опциите си. Геният може да види общото в частното и има изострено възприятие за в действителност значимото. Признак за даровитост е и невероятната дарба да преодолява компликациите.

Всеки родител желае да разбере гениално ли е детето му. Затова се научете да го наблюдавате. Надарените деца с по-голямо предпочитание се занимават със свои си " научни " работи. Интересът им към игрите с връстниците е на назад във времето. Гениалността е метод да намериш ексцентрични решения и да мислиш друго от откритите правила. Затова и вундеркиндите имат проблеми с общуването с другите деца. Те прекомерно доста приказват, непрекъснато поправят връстниците си и вместо комизъм употребяват жлъч. Гениалните деца от време на време могат да бъдат невнимателни, груби или своенравни. Те постоянно предявяват прекомерно доста условия към близките и по тази причина в живота постоянно са самотни.

Специалистите оферират един доста елементарен метод да разберете имате ли талант у дома. Тестът е за деца от една до четиригодишна възраст. Поставете огледало пред детето и го помолете да си покаже носа. Ако покаже носа върху себе си, значи е талант. Ако го покаже в огледалото, значи геният е прикрит някъде доста надълбоко.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР