Според скорошно проучване, неспособността да се развие или поддържа ерекция

...
Според скорошно проучване, неспособността да се развие или поддържа ерекция
Коментари Харесай

Пет навика, които убиват сексуалния живот на мъжа

Според скорошно изследване, неспособността да се развие или поддържа ерекция визира 40% от мъжете до 40-годишна възраст и 70% от мъжете до 70-годишна възраст. Това се дължи на процеса на естественото стареене, само че може да се утежни от редица фактори и метод на живот.
Прочетете още
Професор Джеф Хакет, медицински консултант на компания, ориентирана към здравето за мъжете, споделя пет аргументи, които са непосредствено свързани със половия живот и по-конкретно с еректилната дисфункция

Мазни храни

Мазната и тежка храна, съдържаща трансмазнини, може да докара до атеросклероза - при която мазнините запушват стените на артериите и ги стесняват. В най-лошия случай това предизвиква инфаркт и инсулт.

А еректилната дисфункция в действителност може да бъде един от първите признаци на това положение. " Тя е значим ранен сигнален знак, че по-малките артерии на пениса са наранени, което значи, че е доста евентуално да се случи това и с по-големите, в случай че не се обърне внимание на казуса. И не се промени ежедневната диета. "

Захар

Честото изразходване на сладкиши или шоколад води до повишение на кръвната захар, което пък кара панкреаса да създава инсулин, с цел да я намали.

" Колкото повече захар ядем, толкоз по-често се случва този цикъл и толкоз по-вероятно е това да се отрази на половото ни здраве ", изяснява Хакет. И добавя, че еректилната дисфункция може да бъде признак на диабет.

Наркотици и алкохол

Въпреки че алкохола постоянно премахват задръжките в леглото, той може и да увеличи кръвното налягане и холестерола и да намали тестостерона. А всичко това неизбежно въздейства на половото показване.

Някои анаболни стероиди и добавки за спортни достижения, както и антидепресанти също могат да повлияят на желанието и да забавят еякулацията.

Цигари

Никотинът в цигарите е вазоконстриктор, което значи, че свива притока на кръв към артериите.

" Малките кръвоносни съдове на пениса са изключително уязвими и при пушачите рискът от еректилната дисфункция се усилва от 1,5 до 2 пъти ", изяснява Хакет. Според него изгодите за здравето от отхвърли от пушене могат да настъпят в границите на няколко седмици, само че повишението на половата интензивност може да отнеме до шест месеца.

Стрес

Стресът директно въздейства на хормоните и понижава либидото. " Той се свързва с нараснали равнища на адреналин, който предизвиква компликации при поддържането на ерекцията и въздейства върху производството на половите хормони, изключително на тестостерон ", споделя Хакет.

В допълнение към адреналина, хормонът на напрежението кортизол също въздейства върху производството на тестостерон.

Според експерта с цел да усъвършенства като цяло половия живот би трябвало да се наблагне на здравословното хранене, практикуването на дихателни извършения, включването на медитация или  подлагането на терапия. В крайни случаи могат да бъдат приложени и различни способи за лекуване на еректилната дисфункция като да вземем за пример бързодействащи спрейове или даже потреблението на ботокс, написа New York Post.

 

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР