Според разузнавателни данни руските военни, разположени в Казахстан, отказват да

...
Според разузнавателни данни руските военни, разположени в Казахстан, отказват да
Коментари Харесай

Руските войници, разположени в Казахстан, отказват да се върнат

Според разследващи данни съветските военни, ситуирани в Казахстан, отхвърлят да се върнат, с цел да не вземат участие във войната против Украйна, съобщи De Re Militari.

Военният контингент на Руската федерация, ситуиран в Казахстан, отхвърля да напусне територията на страната и да се върне в местата на непрекъсната дислокация. Формалната причина за отхвърли е неналичието на специфичен въздушен превоз, който е напълно зает във войната с Украйна. Според украинското разузнаване военните не желаят да попълнят състава на окупационния контингент.

Въпреки това командването на Руската федерация не се отхвърля от желанията си да изтегли изцяло войските от територията на Казахстан, които бяха въведени там при потушаването на януарските манифестации против сегашната власт. Става дума за към хиляда военнослужещи с цялостно въоръжение и техника, които сега са ситуирани наоколо до сериозни инфраструктурни обекти - летища, военни полигони, петролни хранилища, космодрума Байконур и други

Руската федерация към този момент съвсем изцяло изтегли своите военни контингенти с въоръжение и техника от териториите на Таджикистан и Армения за присъединяване във войната в Украйна. Руската войска, която на 24 февруари по заповед на Путин стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника на украинска земя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР