Според прокуратурата под прикритието на образователна дейност събитията, организирани от

...
Според прокуратурата под прикритието на образователна дейност събитията, организирани от
Коментари Харесай

Русия прогони фондацията на ЕНП ”Вилфред Мартенс” frognews.bg

Според прокуратурата " под прикритието на просветителна активност събитията, проведени от центъра, са ориентирани само към основаване на отрицателен имидж на Руската федерация, мотивиране на нуждата от военно-политическа и осведомителна борба с Русия и усилване на санкционния напън за накърняване на икономическото развиване на нашата страна ", оповестява съветската осведомителна организация " Интерфакс ".

В претекстовете на прокуратурата се споделя още, че политическата фондация кани " задгранични псевдоексперти, които имат съветско поданство и са спонсорирани от чужбина ", с цел да прокарват тезата за стопански и конституционни промени, които да бъдат осъществени при промяна на властта в Кремъл.

Вина на аналитичния център на ЕНП е вменена и за пробутване на " хрумвания за нуждата от въвеждане на спомагателни наказания против Руската федерация и нейния народ, за създаване на всеобхватна, в това число военна, помощ за киевския режим ".

Центърът за европейски проучвания на ЕНП, който е основан през 2007 година, е основан в Брюксел и негов президент е някогашният словашки министър председател Миколаш Дзуринда. Темата за войната в Украйна е интензивно застъпена в програмата на събитията, проведени от него и показани на интернет страницата му. Центърът е първата политическа фондация, принадлежаща на европейска партия, която получава статут на нежелана в Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР