Според принципите Фън-Шуй никога не трябва да се спи срещу

...
Според принципите Фън-Шуй никога не трябва да се спи срещу
Коментари Харесай

Защо не трябва да се спи срещу огледало

Според правилата Фън-Шуй в никакъв случай не би трябвало да се спи против огледало, и също така огледалото в никакъв случай не би трябвало да се намира тъкмо против леглото.

От психическа позиция това е изцяло обяснимо, защото индивидът, както и животните има периферно зрение, което му служи да го предизвести за възможна заплаха. Реакцията на опасност, видяна от периферното зрение, се задейства от инстинктите, не от съзнанието. Затова животните незабавно бягат или атакуват, в случай че нещо заплашително навлезе в периферното им зрение.

При хората е много по-сложно, тъй като се получава конфликт сред схващане и инстинкти. Затова може да сте непрекъснато изнервени, без да осъзнавате повода за това. Това се дължи на обстоятелството, че в периферното ви зрение непрекъснато влиза личното ви отражение.

Това, без самите вие да го осъзнавате, може да аргументи положение на подтиснатост и даже безпричинна меланхолия. През нощта съзнанието губи надзор над подсъзнанието и когато в полусънно положение видите отражението си, това ще подейства зле на душeвността ви.

По същата причина не закачайте огледало там, където сте непрекъснато, да вземем за пример в хола, както и в кухня. Идеалното място за огледалото е коридорът.

 Огледало

В предишното хората са били уверени, че в случай че по време на сън душата излезе от тялото и влезе в огледалото, което е против леглото, човек ще почине, защото душата му няма да може да излезе от огледалото.

Смята се, че огледалото е врата към различен свят, и тъкмо по тази причина огледалата се употребяват в доста вълшебен ритуали. Известен е фактът, че след гибелта на човек постоянно се поставя плат върху огледалата в къщата.

Според Фън-Шуй огледалата, които са закачени против леглото, трансформират потока и силата на живота към неподходяща и оттова стартират всички неприятности.

Добре е огледалото да се постави върху външната част на вратата на банята или тоалетната, защото съгласно Фън-Шуй това ще избави шансът да не изтече дружно с водата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР