Според преброените досега гласове се смята, че настоящият американски президент

...
Според преброените досега гласове се смята, че настоящият американски президент
Коментари Харесай

Победа за Джо Байдън и Доналд Тръмп в „супер-вторника” на първичните избори

Според преброените до момента гласове се счита, че актуалният американски президент Байдън печели в 14 щата, плюс евентуално Айова, където гласоподаваха по пощата. Бившият американски президент Тръмп печели в 12 щата, оставяйки надалеч обратно съперничката си Ники Хейли, кояго обаче изненадващо печели в една от крепостите на републиканците Върмонт.

В взаимозависимост от извоюваните гласове, победилите претенденти получават избран брой делегати, с цел да завоюват формалното утвърждение на своята партия да се кандидатират за президентския стол.

Докато двамата съществени противници разясниха резултатите си малко, само че изрично („ Велик ден ” съгласно Тръмп и „ Ще победим ” съгласно Байдън), вицепрезидентът Камала Харис дефинира вчерашнтия така наречен „ супер вторник ” като „ енергизиращ миг ” за акцията Байдън – Харис.

„ Американците от всевъзможен генезис демонстрират, че усещат какъв брой са значими тези избори и че са подготвени да застанат с президента Байдън и мен в тази борба за отбрана на главните ни свободи “, сподели Харис и не пропусна да добави, че Доналд Тръмп „ би трябвало да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР