Според последни данни акулите предпочитат да убиват мъже вместо жени.

...
Според последни данни акулите предпочитат да убиват мъже вместо жени.
Коментари Харесай

Акулите дискриминират жените - убиват по-често мъже!

Според последни данни акулите избират да убиват мъже вместо дами. Оказва се, че морските хищници убиват девет пъти повече мъже, предават английски медии.

Проучване демонстрира, че в 84 на 100 от случаите на набези, които са с съдбовен излаз, умират мъже. Професор Дарил Макфий, който е създател на изследването, споделя, че той и екипът, с който е работил, ревизирали резултатите два пъти, защото и самите те били сюрпризирани.

Специалистите са разгледали единствено непредизвиканите набези. Онези, при които хората поддържат връзка с морските хищници или ги нервират съзнателно, не са включени в изследването.

Професорът изяснява резултатите с това, че в спортовете като сърфинга, да вземем за пример, се включват повече мъже, в сравнение с дами. Макфий акцентира още, че господата прекарват повече време във водата и също така са подготвени на доста по-големи опасности, за разлика от дамите, а акулите се възползват от това.

Изследването е направено от експерти от университета Бонд в Куинсланд, Австралия. Резултатите демонстрират, че през последните тридесет години има трикратно повишаване на случаите на непредизвикани набези на морските хищници.

Най-много са жертвите в Австралия – съгласно публични данни от 171 набези, 32 са с съдбовен излаз. Многото жертви в Австралия се дължат най-много на любовта на австралийците към морето, счита професор Макфий.

 Акула

Той припомня, че е значимо и какъв брой е огромна акулата - в Австралия плуват тигрови акули, бичи и бели акули. Професорът счита, че белите акули са виновни за по-голямата част от нападенията.

В Южна Африка са регистрирани малко по-малко набези на морския див звяр – 132, като 28 от тях са приключили съдбовно. В Съединени американски щати има 769 набези на акули, от които едвам 25 са с съдбовен край.

По-интересното е, че въпреки в Съединени американски щати да има най-вече регистрирани случая на ухапвания, тези с съдбовен излаз са доста малко. Според професора, макар че офанзивите са се нараснали, в действителност казусът с тези хищници е преекспониран.

Той счита, че вероятността да те нападне акула е много по-малка от вероятността човек да стане обект на нахлуване на улицата да вземем за пример.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР