Според някои диетолози хората, които ядат предимно месо, рискуват да

...
Според някои диетолози хората, които ядат предимно месо, рискуват да
Коментари Харесай

Пълнеем ли от месото?

Според някои диетолози хората, които ядат най-вече месо, рискуват да напълнеят повече от хората, които използват по-малко месо.

Консумацията на над 250 грама месо дневно може да провокира напълняване от два кг на всеки пет години.

Съществуват доста разнообразни отзиви във връзка на това пълнее ли се от месото или не. Всъщност не се пълнее от месото, а от изобилните гарнитури и мазните сосове, с които се сервира то.

Дори съществува специфична месна диета, която е лесна за съблюдаване – три пъти дневно се употребяват по 200 грама месо без гарнитура и сос. Може да се употребява даже свинско месо. При тази диета не се изпитва възприятие на апетит, изнемощялост и нервност.

Месото се усвоява дълго, като оставя възприятие на задоволеност. В диетата с месо се предлага освен постно месо, само че и месо с лой, само че без прибавяне на сол. Консумира се единствено чисто месо без подправки.

 Месо

Но при консумация на повече чисто месо би трябвало да се пият най-малко два литра вода на ден. Белтъчините от месото натоварват бъбреците, а водата им оказва помощ да се оправят с това натоварване. Затова не лишавайте организма си от вода.

Пилешки гърди без кожа и пуешките гърди съдържат към 100 калории, освен това в тях няма лой. От такова месо няма по какъв начин да напълнеете, стига да не прекалявате и с него, както и с изобилните мазни сосове.

Не е добра концепция въобще да се откажете от месото, защото човешкият организъм действа добре благодарение на скотски белтъчини. Но в случай че сте решили да станете върл вегетарианец, би трябвало да осигурите белтъчни на организма си, като консумирате повечко бобови култури.

Ако прекалявате с месото, задоволително е да намалите потреблението му на ден с 250 грама, което ще понижи непотребните ви килограми с два за 3 месеца.

Не добавяйте към месото картофи, макаронени произведения, сметана, сосове с брашно и ограничавайте потреблението на месо в композиция с алкохол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР