Според ново проучване пациентите със затлъстяване на възраст над 60

...
Според ново проучване пациентите със затлъстяване на възраст над 60
Коментари Харесай

Възрастта не е пречка за успешното отслабване, установява ново проучване

Според ново изследване пациентите със затлъстяване на възраст над 60 години могат да изгубят еквивалентно тегло като по-младите хора, употребяващи единствено промени в метода на живот.

Изследването, ръководено от Университета на Уорик и университетските лечебни заведения Ковънтри и Уорикшир (UHCW), откриватели на NHS Trust демонстрират, че възрастта не е спънка за намаляване. Изследователите се надяват, че техните открития ще оказват помощ за поправяне на преобладаващите публични заблуди по отношение на успеваемостта на стратегиите за намаляване при възрастни хора.

Констатациите се основават на разбор на досиетата на пациентите от болнична работа за затлъстяване и са докладвани в списанието Clinical Endocrinology.

Това ретроспективно изследване е извършено в Института за проучване на диабет, ендокринология и метаболизъм в Уорикшир (WISDEM) в UHCW. Изследователите избрали на инцидентен принцип 242 пациенти, които са посещавали основаната на WISDEM работа за затлъстяване сред 2005 и 2016 година и са сравнявали две групи (тези на възраст под 60 години и тези на възраст сред 60 и 78 години) за загубата на тегло, която са постигнали през времето си в границите на обслужване.

Всички пациенти са измервали телесното си тегло както преди, по този начин и след интервенции в метода на живот, управлявани и координирани в границите на WISDEM-базираната работа за затлъстяване, и процентното понижение на телесното тегло, изчислено в двете групи.

 Когато се съпоставят, двете групи са еквивалентни статистически, като тези на възраст над 60 години приблизително понижават телесното си тегло със 7,3% спрямо понижаване на телесното тегло от 6,9% при тези на възраст под 60 години. И двете групи прекарват приблизително 33,6 месеца за тези 60 години и повече и 41,5 месеца за тези под 60 години.

Базираната в болница стратегия употребява единствено промени, основани на метода на живот, съобразени с всеки обособен пациент, като се концентрира върху диетични промени, психическа поддръжка и поощряване на физическата интензивност. Повечето пациенти, ориентирани към службата за затлъстяване, са болестно затлъстели с ИТМ, нормално над 40Kgm-2.

Има повече от петдесет съпътстващи болести при затлъстяване, които могат да бъдат понижени, когато отслабваме, в това число диабет, психиатрични положения като меланхолия и тревога, остеоартрит и други механични проблеми. Затлъстяването също е обвързвано с нараснала смъртност и неприятно богатство.

Водещият създател доктор Томас Барбър от Медицинското учебно заведение в Уорик към Университета в Уоруик сподели: „ Загубата на тегло е значима на всяка възраст, само че с напредването на възрастта е по-вероятно да развием обвързваните с тежестта съпътстващи болести при затлъстяването.

Много от тях са сходни на резултатите от стареенето, тъй че можете да твърдите, че значимостта на загубата на тегло се ускорява с напредването на възрастта и това е нещо, което би трябвало да приемем.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР