Според ново изследване на Колежа по здравни и природни науки

...
Според ново изследване на Колежа по здравни и природни науки
Коментари Харесай

Честата консумация на плодове ни пази от депресия

Според ново проучване на Колежа по здравни и естествени науки към Университета Астън в Бирмингам, хората, които постоянно ядат плодове, регистрират по-голямо позитивно психическо благоденствие и по-рядко оповестяват за признаци на меланхолия, спрямо тези, които не ядат плодове.

Тези констатации демонстрират, че това какъв брой постоянно ядем плодове е по-важно за психологичното ни здраве, в сравнение с общото количество, което консумираме през седмицата, написа „ Сай Тех Дйли “.

Освен това откривателите са открили, че хората, които ядат солени закуски, като чипс, които са небогати на хранителни субстанции, по-често оповестяват за по-големи равнища на тревога.

За задачите на изследването са интервюирани 428 възрастни от Обединеното кралство, оповестява БГНЕС. Изследователите са разгледали връзката сред потреблението на плодове, зеленчуци, сладки и солени закуски и психическото им здраве. Изследването е оповестено в British Journal of Nutrition.

След като взели поради демографските фактори и факторите на метода на живот, в това число възраст, общо здравословно положение и физическа интензивност, учените открили, че както богатите на хранителни субстанции плодове, по този начин и бедните на хранителни субстанции солени закуски се оказват свързани с психическото здраве.

Те също по този начин откриват, че няма директна връзка сред потреблението на зеленчуци и психическото здраве.

Въз основа на изследването, колкото по-често хората са яли плодове, толкоз по-високи са били оценките им за психологично благоденствие и по-ниски за меланхолия. Това не зависело от общото количество на одобряваните плодове.

Хората, които постоянно са закусвали небогати на хранителни субстанции солени храни (като чипс), по-често съобщавали за признаци на тревога, стрес и меланхолия и са с по-ниски оценки на психологичното благоденствие.

Никола-Джейн Тък, водещ създател и докторант, разяснява: "Много малко се знае за метода, по който храната може да повлияе на психологичното здраве и благоденствие, и въпреки че тук не изследвахме директно причинно-следствената връзка, нашите открития биха могли да покажат, че честото похапване на небогати на хранителни субстанции солени храни може да усили ежедневните умствени пропуски, което, от своя страна, поврежда психическото здраве.

Както плодовете, по този начин и зеленчуците са богати на антиоксиданти, фибри и съществени микроелементи, които подкрепят оптималната мозъчна функционалност, само че тези хранителни субстанции могат да бъдат изгубени по време на готвене. Тъй като сме по-склонни да консумираме плодове в сурово положение, това евентуално може да изясни по-силното им въздействие върху психическото ни здраве.

"Възможно е смяната на това, което похапваме, да бъде в действителност елементарен и елементарен метод за възстановяване на психологичното ни богатство. И противоположното, допустимо е идното ограничение на модифицираните закуски на пазара, което би трябвало да влезе в действие през октомври тази година, да усъвършенства освен физическото, само че и психическото здраве на хората “, сподели Тък.

"Като цяло несъмнено си коства да се опитаме да си създадем табиет да посягаме към купата с плодове. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР