Според научно изследване екстрактът от глог може значително да понижи

...
Според научно изследване екстрактът от глог може значително да понижи
Коментари Харесай

Дяволската уста понижава кръвното налягане

Според научно проучване екстрактът от глог може доста да намали кръвното налягане след 16-седмично потребление. 71 на 100 от пациентите, които са лекувани с билката, са приемали в допълнение и лекарства.

Високото кръвно налягане може да се намали и с използване на китайска медицина – комбинират се билки с упражнение и медитация. В някои случаи се употребява и акупунктура.

Билколечението е ефикасно, само че някои от билките, които се използват, имат и странични дейности. Затова е неотложно преди тяхната приложимост да се консултирате с доктор.

Дяволската уста е една от билките, които контролират кръвното налягане. Тъй като билката е мощна, когато си вършиме отвари с нея, налага се да не прекалявате с количеството. В противоположен случай кръвното ви може да падне прекомерно доста и още веднъж да не се чувствате добре.

 Кръвно

Отварата се прави с 2 с.л. – заливате ги с 400 мл вряла вода и киснете два часа. Пиете преди храна – разделете отварата на три елементи по 100 мл.

Можете да си извършите и запарка с няколко билки – смесете равни количества дяволска уста, чубрица, черен бъз, глог, маточина, бял имел, бреза, дилянка.

Разбърквате в подобаващ съд и по-късно отделяте 2 с.л. от тази примес. Заливате ги с половин литър вода. Варите отварата пет минути и по-късно оставяте да изстине. После прецеждате и пиете преди храна три пъти дневно – количеството е по 1 винена чашка.

 Чай от бъз

Друга ефикасна билка при начални стадии на хипертония е копърът – той уголемява кръвоносните съдове и укрепва стените им. Една лесна рецепта с ароматната билка включва 3 с.л. копър и кисело мляко.

Разбъркайте ситно нарязаната билка в млякото, след което приемайте четвърт час преди храна.

Можете да си приготвите и отвара със супена лъжица изсъхнал копър и 200 мл вряща вода. Пиете на три дози денем преди храна.

Чесънът също може да помогне за понижаване на кръвното налягане – с помощта на сулфидните съединения, които се съдържат в него, кръвоносните съдове се уголемяват и кръвта се движи по-лесно. Препоръчително е вечер да се изяждат няколко скилидки чесън, ако той не нервира лигавицата на стомаха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР