Според многобройни източници директорът на ЦРУ Бил Бърнс се завръща

...
Според многобройни източници директорът на ЦРУ Бил Бърнс се завръща
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ се срещна с ръководителите на Мосад и Мухабарат в Катар

Според многочислени източници шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс се завръща в Ката,р за срещи с катарски публични лица, както и с израелски и египетски сътрудници, заяви Си Ен Ен.


" Директор Бърнс отпътува за Доха за срещи по отношение на продължаващата война сред Израел и Хамас, в това число за продължение на полемиките по отношение на заложниците ", съобщи американски чиновник.

Друго лице, осведомено с пътуването, съобщи, че към Бърнс в Доха ще се причислят шефът на израелския Мосад Давид Барнеа и шефът на египетския Мухабарат Абас Камел.

Бърнс е централен участник в напъните на администрацията на Байдън да контракти съглашение с Хамас за освобождение на заложниците и поддържа постоянни контакти с Барнеа, който е назначен от израелска страна за лице, отговарящо за договарянията за заложниците.

" По-рано този месец, на 9 ноември, Бърнс посети Доха, като се срещна с катарските водачи и шефът на Мосад, с цел да разиска очертаващото се съглашение ", съобщи почитан чиновник на администрацията.

Седмица и половина по-късно Бърнс се включи във видео среща в Доха, водена от основния консултант на Белия дом за Близкия изток Брет МакГърк, до момента в който се нанасяха последните линии по съглашението, съгласно което минимум 50 заложници ще бъдат освободени за четири дни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР