Според мен най-нормалното нещо, за което говорихме и с правителството,

...
Според мен най-нормалното нещо, за което говорихме и с правителството,
Коментари Харесай

Пеевски настоява да се назначат свещеници в Руската църква

Според мен най-нормалното нещо, за което говорихме и с държавното управление, е с изключение на финансиране, да се назначат свещеници. Но дано този проблем се почисти до края на деня, кой е притежател - българската или съветската страна , и тогава дано приказваме.

Така разяснява и затварянето на Руската черква в центъра на София националният представител от Движение за права и свободи, прочее единственият говорещ народен представител от страна на Движението от старта на новия парламентарен сезон.

". Говори се, че свещеникът, който го е заключил, е оставил ключовете в посолството . Това е неприемливо, не може храм да бъде заключен. (...) Хората желаят да се молят ", възмути се Пеевски.
 С молитва-протест жители се
С молитва-протест жители се " сбогуваха " с съветските духовници в София

Светият синод ще прегледа въпроса със затварянето на Руската черква на идващото си съвещание

За разлика от Борисов той бе изострен и във връзка с политическите позиции, касаещи службите. Припомняме, че докара до като постфактум реакцията на службите бе избрана като неуместна от водача на ГЕРБ.

" ДАНС не трябваше да разяснява проблема, трябваше ръководителят на ДАНС да изиска среща, с цел да беседва по тематиките. Но не трябваше и от другата страна да го има този звук, без да сме се срещнали с обстоятелствата, които неизбежно би трябвало да разберем. Но самото експулсиране на тези жители го поддържаме . "

Пеевски отхвърли да разяснява само че акцентира - Движение за права и свободи няма да издига претендент за София и не поддържа нито един от претендентите, нито на първи, нито на втори тур.
 И Пеевски зове Софийският митрополит да влезе в Руската черква
И Пеевски зове Софийският митрополит да влезе в Руската черква

Депутатът даде обещание още пари за прехрана за храма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР