Според междинни резултати от протоколите на 114 секционни избирателни комисии

...
Според междинни резултати от протоколите на 114 секционни избирателни комисии
Коментари Харесай

Висока активност, балотаж и съмнения за купен вот се проявиха в Плевен

Според междинни резултати от протоколите на 114 секционни изборни комисии от общо 168, за кмет на община Плевен отпред в класацията застава издигнатият от Инициативен комитет доскорошен кмет Георг Спартански с 39,18 %, следван от претендента на ГЕРБ Мирослав Петров с 28,85 % от гласовете, съобщи NOVA.
След първите двама следват претендентът на Българска социалистическа партия Илиян Йончев с 14,87 % и на Вътрешна македонска революционна организация Калин Поповски - с 5,29 %. Останалите шестима кандидат-кметове са постигнали по-ниски резултати.

" При толкоз доста претенденти резултатът е мощно разпръснат, само че е подобен, какъвто е. Добре е хората да обмислят концепциите на претендентите. На база на концепциите, които имам за града ни, ще диря поддръжка от всички плевенчани. Имам квалифициран екип с визия, който може да стартира работа незабавно, с цел да може Плевен да се подреди измежду развитите индустриални градове, които обезпечават добър занаят и метод на живот ", разяснява Мирослав Петров.

" Аз съм самостоятелен, безпартиен претендент с гражданска кандидатура и се веселя, че единствено за 3 дни преди регистрацията събрахме 4 000 подписа. Вярвам, че ще продължим да вършим Плевен по-добър, какъвто всички го виждаме в нашите мечти”, сподели Спартански.

Избирателната интензивност от близо 50 % не е изненада. Независимо кой ще завоюва на балотажа и двамата дадоха обещание, че ще продължат да работят дружно за общото богатство.

Местни поданици сигнализирапа подозрения за пазаруване на гласове в плевенското село Буковлък. Някои гласоподаватели признават, че са продали гласа си. " Струват сред 30 и 60 лв.. Едните стопираха в 12 часа да изкупуват гласове и другите започнаха да подвигат цените до 60 лв. ", споделя неизвестен източник. По думите му вотът с преференции е следено ориентиран към съответен претендент.

За игра с преференции приказва импровизирано и различен човек от ромската общественост в селото. По думите му цената за глас варира сред 20 и 50 лв..

Бюлетините били авансово попълнени с маркирани партия и желан претендент. В изборния ден в селото е пристигнала полиция поради сигнали, че едновременно няколко гласоподаватели влизат в стаите за гласоподаване.

За състава на Общинския съвет в Плевен, който ще има 41 съветници, най-вече гласове събира ГЕРБ - 21,62 %, следван от Българска социалистическа партия - 18,13 %, локална коалиция " Демократична България - Обединени /СДС,БЗНС/ - 15,93 %. Следват резултатите на Вътрешна македонска революционна организация с 9,52 % и БДЦ - 9,42 %. АБВ са събрали 4,49 % от гласовете, Движение за права и свободи - 3,57 %, Гергьовден - 3 %, Воля - 2,67 %, " Ние жителите " - 2,48 %, Атака - 1,61 % и други.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР