Според информация на Bloomberg, ЕС готви нови санкции за Русия.

...
Според информация на Bloomberg, ЕС готви нови санкции за Русия.
Коментари Харесай

Европейският съюз обсъжда забрана за внос на премиум автомобили в Русия

Според информация на Bloomberg, Европейски Съюз готви нови наказания за Русия. Според организацията страната може да спре доставката на така наречен премиум коли, чиято цена надвишава 50 хиляди евро. Предполага се, че под възбраната ще попаднат модели на европейски марки Audi, BMW, Mercedes-Benz, Ferrari, Porsche и други, както и скъпи мотоциклети, лодки и частни самолети. В същото време е любопитно, че множеството от изброените компании към този момент са замразили вноса на коли за съветския пазар.

Bloomberg се базира на свои източници – дипломати, осведомени с процеса на разискване на идващия, към този момент четвърти огромен пакет от наказания против Русия, поради спора в Украйна. Официално ограничаването за импорт на премиум европейски коли към момента не е оповестено, макар че доста компании, в това число BMW, Mercedes-Benz, Ferrari и концерна Volkswagen (включително Porsche и Bentley), стопираха доставките за страната при започване на март.

Агенцията цитира статистика, съгласно която съветският пазар съставлява единствено към два % от международните продажби на премиум коли и при положение, че въпреки всичко бъдат наложени въпросните наказания, „ устойчивото световно търсене ще помогне на автомобилните производители да компенсират спада на износа за Русия “.

По-рано представителството на BMW разгласи пред Motor, че поставят всички старания да „ запазят бизнеса на BMW Group в страната “, макар че производството на коли в Автотор Калининград е замразено, както и доставката на нови коли от чужбина.

Mercedes-Benz, който спря монтажа в завода в Московска област и вноса в страната, счита, че е невероятно да продължи да работи в Русия заради високи опасности. Volvo, която също попадна в листата на фирмите, спрели активността си на съветския пазар, продължава да дава гаранционна поддръжка на своите клиенти - по сходен метод други европейски производители на коли вършат същото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР