Според доц. Мария Гайдарова, началник на Клиника по нефрология и

...
Според доц. Мария Гайдарова, началник на Клиника по нефрология и
Коментари Харесай

Доц. Гайдарова: Правилната хидратация е ключова за добрия успех в училище

Според доцент Мария Гайдарова, шеф на Клиника по нефрология и хемодиализа към СБАЛДБ-ЕАД „ Проф. Иван Митев “, „ хидратацията е от голямо значение за здравето на децата и на учениците от началния курс, които постоянно не помнят за водата и се нуждаят от увещание от възрастните. Тя играе извънредно значима роля за възстановяване на концентрацията по време на уроците, както и за понижаване на равнищата на стрес, за повече сила и за по-силен имунитет. “

Българската педиатрична асоциация предлага изворната вода като най-хубава алтернатива за учениците в дребните класове. Тя има ниска минерализация и се добива от чисти и съхранени извори в природата, което я трансформира в изключително потребен източник на хидратация. При по-малките обезводняването е бърз развой заради забележителната интензивност в всекидневието им, както и поради по-голямата им нужда от вода по отношение на тежестта им. От огромно значение е да се изведат изгодите от хидратацията на напред във времето, с цел да се подтиква постоянният банкет на вода при дребните възпитаници. Независимо дали учат на чиновете си в учебно заведение, или на бюрото у дома, децата би трябвало да одобряват нужното количество вода, с цел да се усещат свежи и енергични през целия ден.

Средно децата би трябвало да одобряват към осем чаши вода дневно, само че съгласно изследване на Ашър Розингер, шеф на Лабораторията по вода, здраве и хранене в Държавния университет в Пенсилвания, едно от всеки пет деца не пие вода в границите на деня. В изследването се отбелязва също, че деца, които не са пили вода, употребяват съвсем два пъти повече калории, в сравнение с тези, които пият вода. В тези случаи те получават повече от 10% от дневните си калории от подсладени питиета, а това не способства към построяването на здравословни привички.

По-добри възпитаници Проучване на Университета на Илинойс открива свойствата на водата за възстановяване на умеенето на децата да правят няколко неща по едно и също време. Изследователите са разгледали резултатите на 75 деца в Илинойс на възраст сред 9 и 11 години, като правят оценка техните познавателни качества след пиянство на друго количество вода. Ч. Хилман, професор в Североизточния университет в Съединени американски щати, потвърждава връзката сред това какъв брой вода са пили и какъв брой бързо са могли да превключват сред разнообразни задания.

Освен това децата се концентрират по-добре, усъвършенстват краткосрочната и дълготрайната си памет и усилват времето, през което остават съсредоточени. Здрави супергерои По време на пандемия е доста значимо да се грижим за имунната система на дребните палавници. Водата укрепва имунитета на децата, който към момента е в развой на създаване, което ги прави по- уязвими на бактерии и вируси. Водата оказва помощ на клетките да се подсилят с О2, като по този начин се поддържа естественото pH в организма.

Предпочитаният избор на хидратация „ Българската педиатрична асоциация предлага изворната вода като най-хубав избор за хидратация при децата и бременните. Това, което прави изворната вода подобаваща за децата и подрастващите, е нейната безспорна непорочност и опция за неограничена приложимост. Неслучайно тя държи шампионата като идеалната напитка за малчуганите “, прибавя доцент Гайдарова.

Пандемията сервира доста промени в фамилната, работната и просветителната среда. Онлайн уроците сътвориха изцяло нови привички на родителите и децата. И до момента в който родителите постоянно слагат бутилка изворна вода в раницата на детето си на път за учебно заведение, се случва да не помнят за хидратацията вкъщи пред преносимия компютър, приемайки водата за даденост. Специалистите поучават по какъв начин да изградим устойчиви привички у децата да пият повече вода

В доста от учебните заведения по света се организира самодейността „ Звънецът на водата “ (Water Bell Ring), който да припомня на учениците да се хидратират през равни шпации от време, изграждайки този потребен табиет у по-малките. Този тип „ увещание “ може да се трансформира в занимателно и потребно занятие за учениците.

Учителите в учебно заведение могат да дават добър образец на своите питомци. Възрастните хора са наясно с изгодите и значимостта от хидратацията. Биха могли да държат бутилка вода пред себе си: на бюрото или пред виртуалната камера, като по този метод припомнят за постоянния банкет на вода.

Да не забравяме и кой приготвя раницата на малчуганите или се грижи за тях, до момента в който учат онлайн. Родителите могат да се погрижат децата им да бъдат здрави, енергични и хидратирани денем, като обезпечават наред с учебниците им бутилка с вода (за предпочитане е изворната поради тяхната възраст) в чантата или пред преносимия компютър вкъщи. Хидратацията е жизненоважна за човешкия организъм, най-много за децата, които не помнят да си я доставят сами. Възрастните, с които дребните прекарват най-вече време, са точно учителите и родителите. Те би трябвало постоянно да бъдат отсреща, с цел да им посочат верния избор и методите за хидратация. Така учениците ще порастват по-здрави, по-умни и по-жизнени.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР