Според Американският център за контрол и превенция на заболяванията поне

...
Според Американският център за контрол и превенция на заболяванията поне
Коментари Харесай

Затлъстяването е причина за 40% от случаите на рак


Според Американският център за надзор и предварителна защита на болесттите най-малко 40% от случаите на ракови болести може да се асоциират със затлъстяването и отрицателните му последици върху здравето.

Това изказване може да има голямо въздействие, имайки поради, че над две трети от американското и най-малко 50% от международното население през днешния ден има трайни проблеми с тежестта .

Затлъстяване и рак – потвърдената връзка

Статистиката на американските здравни служби за последните 10 години е задоволително показателна за връзката сред затлъстяването и развиването на рак. Според нея 630 хиляди от диагностицираните случаи на рак през 2006г. са директно свързани с следствията от затлъстяването върху организма на болните. През 2016г. броят на раковите болести, асоциирани със затлъстяването e нараснал

със 7% - до близо 680 хиляди. Същевременно случаите на рак при хора с обикновено тегло прогресивно понижават за същия интервал от време.

Американските учени вършат и пряк паралел сред затлъстяването и развиването на някои конретни форми на рак . Според формалните данни трайните проблеми с тежестта покачват най-сериозно риска от:
Менингиома; Множествена миелома; Рак на хранопровода; Постменопаузален рак на гърдата; Както и формите на рак на черния дроб, панкреаса, правото и дебелото черво;

Свързани публикации.. Препоръки за битка със затлъстяването 0 Затлъстяване - какви типове бива и до какво води то? 0 Откриват по-бързо нападателни ракови кафези 0

В посочената група попадат някои от най-смъртоносните и сложни за преодоляване видове рак . Това единствено удостоверява какъв брой огромно е смисъла на поддържането на обикновено тегло за съкращаване на общата смъртност от нелечими болести.

Според американските здравни експерти потребността от създаване на стратегии за ефективена предварителна защита на раковите болести през днешния ден е по-необходима от всеки път. Особено в изискванията на съвсем епидемиологично разпространяване на затлъстяването в международен мащаб. Ефективният надзор на тежестта в дълготраен проект е най-сигурното средство, с което да на позволим самобитната зараза от затлъстяване в 21-ви век да прерастне в зараза от ракови болести .

Макар и нелечими, изключително в напредналите си стадии, всички форми на рак може да бъдат сполучливо профилактирани и битката със затлъстяването би трябвало да бъде главно средство за това.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР