Годишен анализ на European Democracy Consulting показва, че през 2023

...
Годишен анализ на European Democracy Consulting показва, че през 2023
Коментари Харесай

Централна и Източна Европа са слабо представени по високите етажи на ЕС

Годишен разбор на European Democracy Consulting демонстрира, че през 2023 година нито един жител от Централна и Източна Европа не е бил назначен на управителна позиция в Европейски Съюз, до момента в който представители на Западна Европа са заели 73% от новите назначения.

Предвид броя на популацията на трите района, сходно систематизиране е незаслужено: Западна Европа е заела веднъж и половина повече управителни позиции, в сравнение с планува пропорционалното систематизиране, до момента в който делът на Централна и Източна Европа едвам надвишава една четвърт от съответстващата на популацията им квота измежду висшите фигури на Европейски Съюз.

Докладът предизвестява европейските институции да не подценяват изнесените данни, в случай че желаят да избегнат " евроскептични придвижвания ". Два месеца преди изборите за Европейски парламент социологическите изследвания предсказват по-голяма поддръжка за евроскептични популистки партии, които печелят електорат, атакувайки европейските институции за техния технократичен и елитарен темперамент. Авторите на проучването виждат една от аргументите за това в нарушавания географския баланс измежду висшите постове в Европейски Съюз.

По принцип, институциите на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР