Това сочат отговорите на 1 500 лидери от средите на

...
Това сочат отговорите на 1 500 лидери от средите на
Коментари Харесай

Глобалните рискове, които дебнат през 2024 г.

Това сочат отговорите на 1 500 водачи от средите на бизнеса, науката, гражданското общество и държавните управления, както и повече от 200 водачи в сферите на идеологиите и изкуствата. Като цяло, 54% от тях чакат известна неустойчивост и сдържан риск от световни произшествия, до момента в който 30% допускат още по-бурни обстановки. Почти две трети от интервюираните виждат през идващите 10 години „ бурна или турбулентна ” вероятност.

Като световен риск през идващите две години. 53% от респондентите са показали дезинформацията. Определението включва подправена информация за илюзия на обществото и разпалване на спорове, цензура, наблюдаване, застрашаване на сигурността от авангардни технологии, включително ИИ-технологии, нарушена киберсигурност и централизация на софтуерна мощност.

През 2024 година дезинформацията може да продължи да основава неустойчивост и съмнение в държавните управления и регулаторните органи, както и в медийните източници, считат интервюираните. Според 46%, това ще докара до още по-голямо поляризиране в обществото и условия за повече спорове, изключително в страни с към този момент нестабилни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР