Спорът за такса "сградна инсталация", която от години тормози абонатите

...
Спорът за такса "сградна инсталация", която от години тормози абонатите
Коментари Харесай

Такса сградна инсталация отива в съда на ЕС

Спорът за такса "сградна апаратура ", която от години тормози клиентите на топлофикациите в България, се придвижи на европейско ниво. Съдът на Европейския съюз (СЕС) ще каже дали е възможно начисляването на тази такса на клиенти, които са се отказали от централното отопление, заяви "Сдружение за правна помощ на потребителите ".
Вече има значително правосъдни каузи по този проблем, заведени в цяла България. Самото съдружие е завело групови искове против нелоялните практики на "ЕВН България Топлофикация " и "Топлофикация София " да начисляват сметки за нежелана топлинна сила.
Евросъдът ще даде наложително пояснение и по отношение на това дали е възможно заплащането на топлинната сила за сградна апаратура да се разпределя съразмерно на отопляемия размер на парцелите по план - без да се регистрира действително отдаденото количество топлота в обекта, добавя "Сега ".
До намесата на Съд на Европейския съюз се стигна, откакто български съдилища насочиха питане по какъв начин да ползват европейското право в български условия при доставката на централно отопление. Запитването е по съответните каузи, заведени от Сдружението за правна помощ на потребителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР