Спонтанният акт на доброта на едно малко момиченце създал верига

...
Спонтанният акт на доброта на едно малко момиченце създал верига
Коментари Харесай

Малко момиче дало храната си на бездомник. Това променило живота и на двамата (видео)

Спонтанният акт на добрина на едно малко момиченце основал верига от събития, изменящи животи.

Един работен ден Еди Скот и 8-годишната му щерка Ела отишли ​​на обяд в ресторант в малко кафене, където постоянно се отбивали. Еди и Ела избрали маса до прозореца. И до момента в който чакали поръчката си, момичето гледало с любознание всичко, което се случвало зад прозореца.

Един човек привлякъл вниманието на Ела — скитник. До него имало доста мръсни торби и той изглеждал доста мръссен. Мъжът седял на пейката безусловно самичък и момичето видяло горест на лицето на стареца.

Тогава момичето му занесло чинията си, отрупана с пържола и картофи. Момичето се усмихнало на стареца и споделило: „ Моля, вземете си, картофите са още топли и са доста вкусни “.

Старецът погледнал дребното знамение с сюрпризирани очи. Дори не знаел какво да каже. Постъпката на момичето го шокирало. Бездомникът на драго сърце изял препоръчаната храна.

Бащата на момиченцето пък решил да снима трогателния момент на телефона си. Еди стоял до входа на ресторанта с камера в ръце и се гордеел с детето си. Той похвалил Ела, а тя благо му се усмихнала.

Видеото на 8-годишно момиче, което дава храната си на скитник, било гледано онлайн от съвсем 45 милиона души. По-късно било показано и по няколко телевизионни канала.

Бащата на Ела, Еди, по-късно сподели, че щерка му постоянно е имала огромно сърце.

„ Тя постоянно се тревожеше за бездомните, постоянно ги съжаляваше и постоянно, когато пътищата ни се пресичаха в града, ме молеше да им оказа помощ и да им дам пари. Е, по какъв начин да й откажеш! Моето момиче е доста положително и има какво да се научи от нея. Дори от мен “, споделя Еди Скот.

Както към този момент казахме, милиони души видели видеото на Ела. И измежду тях била Розан Салковски, сестрата на бездомника. Тя разпознала в остарелия и замърсен мъж своя брат Дейвид Салковски.

Тя се обадила през сълзи на Еди Скот и му обяснила, че нейният 62-годишен брат е деец, измъчен от посттравматично стресово разстройство и няма диря от него от шест месеца, когато ненадейно взема решение да напусне Филаделфия.

Семейството прекарало няколко месеца в търсене на Дейвид и съвсем било изгубило вяра, само че тогава видели видеото с момиченцето.

Розан попитал Еди къде са срещнали бездомника, надявайки се, че той живее някъде в този регион. Еди решил да помогне на Розана и дружно посетили ресторанта и разпитвали хората в региона дали са виждали Дейвид.

Първите няколко дни търсене не донесли резултат. Никой не разпознал Дейвид. Но Розана не се отказала.

И седмица по-късно, в неделя, когато Розана седяла в същия редторант, на същото място до прозореца, тя видяла скитник, който допъл и седнал на пейката. Това бил нейният Дейвид.

Жената била необикновено щастлива, хукнала от ресторанта и се хвърлила в обятията на мъжа. Отначало той не схванал нищо, само че когато се вгледал по-отблизо, избухнал в сълзи. Мъжът разпознал сестра си и си спомнил какво му се е случило и по какъв начин се е озовал на улицата.

Но това е напълно друга история.

Когато дребната Ела решила да показа храната си с бездомника, нито тя, нито татко й знаели, че евентуално могат да трансформират живота на двама души вечно – само че го създали! Това е урок за всички ни.

Никога не знаеш каква верижна реакция могат да провокират твоите дребни прояви на добрина. Само тъй като нещо, което вършиме, не става „ вирусно “, не значи, че не води до деяние, което трансформира света.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР