Спомняте ли си времето, в което по Нова година се

...
Спомняте ли си времето, в което по Нова година се
Коментари Харесай

За целебните и полезни свойства на бананите

Спомняте ли си времето, в което по Нова година се редяхме на едни дълги-дълги опашка за банани? И в което на семейство се полагаха тъкмо избрани килограми от тропическия плод?

Това време от дълго време е в предишното и бананите към този момент са налични за всички. Но това не е основното им преимущество. Бананът обезпечава сила на организма, а потребните му субстанции имат лечебни свойства, които оказват помощ в битката против рак на стомаха.

Бананите съдържат уравновесени витамини. Месестата им част има в обилие витамин Е и витамин С. В един банан се съдържа четвърт от препоръчваната дневна доза витамин В6. Тези плодове са източник на калций, натрий, желязо и фосфор. В 100 грама се съдържа 8 мг калций, 1 мг натрий, 0.7 мг желязо, 16 мг фосфор.

 Бананов сок

Бананите са богати най-много на калий: в 100 гр се съдържат 376 мг. Този детайл е един от най-важните за организма: калият е нужен на сърцето, на черния дроб, на мозъка, костите, зъбите, само че най-много на мускулите.

В допълнение калият контролира метаболизма и оказва помощ за унищожаване на непотребните течности от тялото.

 Сушени банани

Бананите са в действителност богати на естествени захари, който бързо навлизат в кръвния поток по време на храносмилането. Ето за какво доста спортисти постоянно ядат банани, преди и по време на надпреварата.

Черните точки по обелката на банана демонстрират, че плодът е набрал оптималното наличие захар. Сушените банани са по-богати на захар, в сравнение с в прясно положение.

Енергийна стойност на бананите е 90 килокалории на 100 грама.

За кого са потребни бананите? За бебетата. В Съединени американски щати бананите са известни като " храна за децата ".

Някои лекари настояват, че бананите даже да лекуват язви и попречване появяването на нови. Бананите се предлагат и като храна за следоперативен интервал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР