Спокойно започна първият за новата година учебен ден за малките

...
Спокойно започна първият за новата година учебен ден за малките
Коментари Харесай

Колко деца ще влязат пак в клас във Велико Търново

Спокойно стартира първият за новата година образователен ден за дребните възпитаници във Велико Търново, както и в детските градини. За това удостовери в обществените мрежи кметът на града Даниел Панов.

Над 97,3% е посещаемостта - 2682 деца от 1 до 4 клас са на учебно заведение през днешния ден. По-малко от 1,2% са учениците, обхванати в електронна форма на образование, а едвам 1,5% са отсъстващите.

В детските градини посещаемостта е над 70% - 1816 са децата в първия ден. Нивото е непроменено по отношение на междинното число на наличия за месеците септември, октомври и ноември.

Създадена е прецизна организация за използване на противоепидемичните ограничения. Осигурени са нужните защитни средства за учители, възпитатели и спомагателен личен състав. В постройките се прави периодическа неколкократна стерилизация на общите пространства и площи, в които учениците също носят маски или шлемове.

Посрещането и изпращането на малчуганите е пред входовете на детските градини и учебните заведения, а на всяко дете се мери температурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР