Споделена е отговорността между различните ведомства по Плана за възстановяване

...
Споделена е отговорността между различните ведомства по Плана за възстановяване
Коментари Харесай

До месец трябва да получим първия транш по Плана за възстановяване

" Споделена е отговорността сред другите ведомства по Плана за възобновяване и резистентност. От наша страна сме изпълнили всички условия по първото и второто заплащане. Работим сега по условията за третото и четвъртото. " Това заяви на брифинг в Бургас служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев. В околните три-четири седмици би трябвало да постъпи първото заплащане, посочи той. И посочи, че за второто заплащане сега доста интензивно се пишат проектозакони от служебния кабинет. " Трябва да се приготвят двайсет и един проектозакона. Нашата цел е да вкараме тези проектозакони в Народното събрание и приканвам новото държавно управление да работи градивно, да си свърши работата, с цел да няма пречки по заплащанията ", сподели още Пулев. Първата стратегия по Плана е отворена до 21 септември.

Министърът осведоми, че служебното държавно управление работи по процедура, обвързвана с IT решенията и киберсигурността. През последните седмици е вкарана за утвърждение програмата за конкурентоспособност и нововъведения в предприятията. През този месец ще бъде импортирана за утвърждение втората огромна европрограма по структурните фондове за научните проучвания.

Александър Пулев бе в Бургас, с цел да показа първата за България процедура от Плана за възобновяване и резистентност – " Технологична рационализация ". Тя е с общ бюджет 260 млн. лева Процедурата е ориентирана към микро-, дребни и междинни предприятия. Кандидатства се онлайн. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР