Спецсъдът намали паричната гаранция на кмета на Септември Марин Рачев

...
Спецсъдът намали паричната гаранция на кмета на Септември Марин Рачев
Коментари Харесай

Спецсъдът намали паричната гаранция на кмета на Септември на 130 000 лв.


Спецсъдът понижи паричната гаранция на кмета на Септември Марин Рачев от 250 000 лв. на 130 000 лв..

Рачев беше задържан при акция в града, а в следствие му бяха повдигнати и обвинявания, заяви Българска национална телевизия.

Прокуратурата упрекна Рачев за неизгодна договорка и умишлена занемареност. Обвинението изиска той да бъде отхвърлен от служба, с цел да не повлияе на очевидци.

БГНЕС напомня, че при спецакция на полицията и прокуратурата преди дни беше арестуван кметът на Септември Марин Рачев.

Срещу него и още едно лице ще бъдат повдигнати по две обвинявания. Едното е за умишлена занемареност и едно за закупен от Община Септември парцел от частна компания на цена, в пъти по-висока от пазарната стойност, с което е породена вреда на общината в размер на над 100 хиляди лв..

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разгласи, че при спецакцията на Специализираната прокуратура е открит офис в Пазарджик, в който са се намирали договорите с Община Септември и съпътстващата ги документи на 14 компании. В него, събрани на едно място, са били открити и печатите и електронните подписи на всички сдружения, които са обслужвани от една и съща счетоводна адвокатска фирма. „ На Рачев ще бъдат повдигнати две обвинявания. Няма подозрения у прокурорите, че става дума за умишлени дейности от страна на кмета за това, че е възлагал разчистване на улици на компании, които са благосъстоятелност или се ръководят от негови родственици “, изясни Арнаудова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР