Спецпрокуратурата е повдигнала обвинения на петима участници в престъпната схема

...
Спецпрокуратурата е повдигнала обвинения на петима участници в престъпната схема
Коментари Харесай

Закопчаха износители на проститутки за Гърция

Спецпрокуратурата е повдигнала обвинявания на петима участници в незаконната скица - занимавали са се с трафик на дами за полова употреба на територията на Гърция.

Групата е обезвредена на 12 март 2020 година. Специализираната полицейска интервенция е осъществена от чиновници на ГДБОП и сътрудниците им от териториалния бранш на дирекцията за региона на Плевен и Ловеч, под управлението и надзора на Специализираната прокуратура. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В хода на интервенцията на три адреса в Плевен и един в София, както и от банкови сейфове, употребени от участниците, са конфискувани документи, свързани с незаконната активност, компютърни конфигурации, мобилни телефони, над 320 хиляди лева в друга валута (50 хиляди евро, 40 хиляди $, 170 хиляди лева.), към 1 кг златни украшения и други доказателства. Иззети са и 4 първокласни автомобила.

Според първичните данни участниците в групата набирали и склонявали дами от България да проституират в Гърция, транспортирали ги до там и направлявали активността им на място.

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност петимата участници в незаконната скица Определени са им ограничения за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на по 20 000 лв.. На единия от тях, който трайно е обитавал в Гърция, е наложена възбрана да напуща страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР