Специфичните хранителни потребности на силния пол изискват на масата да

...
Специфичните хранителни потребности на силния пол изискват на масата да
Коментари Харесай

Най-полезните храни за мъжете

Специфичните хранителни потребности на мощния пол изискват на масата да има постоянно разнообразна и пълноценна храна. Няколко храни обаче са просто наложителни за мъжете. В комбиниране с физическа интензивност, те могат да работят превантивно на сърдечно-съдовите болести и рака.

Зеленчуци

 Най-полезните храни за мъжете

Зеленчуците укрепват тялото и ускоряват издръжливостта на мускулите. Изключително потребно е веществото станозолол. То лечебни свойства, намалява равнището на холестерина в кръвта, което има удобен резултат върху стомаха, работи противотромботично и против систематична склероза.

Мнозина сочат броколито като най-полезният зарзават за мъжете. Те са потребни при профилактика на сърдечни болести и рак на пикочния мехур, който е по-често регистриран при мощния пол. Броколите са богати на калий, витамин С, бета каротин, което ги прави артикул, подобаващ за подсилване на имунната система.

 Най-полезните храни за мъжете

Плодове

Специалистите сочат бананите, вишните, ягодите и горските плодове като най-полезни за мощния пол. Комбинацията калий и магнезий, съдържаща се в бананите, намалява риска от инсулт. Витамин В6 пък подкрепя имунната, нервната система и метаболизма на белтъците.

Сред значимите храни за мъжете попадат портокалов сок, мляко, домати, бобови растения. Флавоноиди, антоцианини (пигменти) и антиоксиданти в състава на ягодите и горските плодове укрепват организма и въздействат удобно върху мозъка на мъжете.

 Най-полезните храни за мъжете

Ядки

Сред топ-полезните за мощния пол храни попадат и ядките, които са една от най-пълноценните храни изобщо. Специалистите показват бразилския орех като любимец за мъжкото здраве. Той е мазна ядка, богата на магнезий и селен, които са отлични антиоксиданти. Бразилският орех оказва помощ и против сърдечно-съдови болести и рак на простатата. Селенът в нея понижава равнището на неприятния холестерол и има кръвосъсирващ резултат.

Риба и морски дарове

 Най-полезните храни за мъжете

Тук съществена роля играят мастни киселини омега-3, които се съдържат в обилие в мазната риба. Те укрепват сърцето и имунната система, имат профилактична дарба на рака на простата. Сред най-полезните представители на моретата, океаните и реките са сардини, сьомга, риба звук, скумрия, херинга.

От морските блага изключително целесъобразни са стридите. Те са отличен източник на цинк за организма, който е значим за съвсем всички физиологични процеси - от възпроизводството на ДНК до възобновяване на мъжките семенни жлези. Според проучвания приемът на дневни дози цинк може да отбрани повредените кафези в простатата, които предизвикват рак.

 Най-полезните храни за мъжете

Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите артикули са потребни и за мъжете и за дамите. Те са пълностоен източник на витамини и минерали, които са потребни за сърцето. Съдържащите се в тях хранителни субстанции взимат присъединяване в структурата на мускулите, което е изключително значимо при мъжете.

От пълнозърнестите храни не се напълнява. В дребни количества е потребна и соята, тъй като тя съдържа изофлавоноиди, които защищават от болести на простата и затлъстяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР