Специално изградена фотоволтаична централа ще осигурява вече електроенергията на центъра

...
Специално изградена фотоволтаична централа ще осигурява вече електроенергията на центъра
Коментари Харесай

ДЗИ преминава на зелена енергия

Специално построена фотоволтаична централа ще обезпечава към този момент електрическата енергия на центъра за обслужване на клиенти на ДЗИ в столичния квартал Орландовци, оповестиха от компанията. Тя ще създава 34 MWh годишно, което съставлява 17,5% от общото ползване на втората по величина централа на ДЗИ. Спестената по този начин  електрическа енергия е задоволителна за облекчаване на потребностите на едно средностатистическо домакинство за над 10 години.

Благодарение на слънчевите панели, които са ситуирани на покрива на постройката ни, въглеродният отпечатък на компанията ще бъде понижен с 18 тона СО2 годишно “, показа Коста Чолаков, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на ДЗИ.

Фотоволтаичната апаратура е следващата стъпка, която КBC груп, част от която е ДЗИ, в отговор на оповестения ангажимент за увеличение на потреблението си на зелена електрическа енергия и понижаване на въглеродните излъчвания. Останалите 82,5% от енергийните потребности на административната постройка в квартал Орландовци и на ОББ Милениум център се зареждат със закупуването на 100% зелена електрическа енергия,  създадена от възобновими източници.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР