Специалният самолет на военновъздушните сили на САЩ, с който председателката

...
Специалният самолет на военновъздушните сили на САЩ, с който председателката
Коментари Харесай

Пелоси замина от Малайзия на югоизток

Специалният аероплан на военновъздушните сили на Съединени американски щати, с който председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси дойде през днешния ден в Малайзия, е изхвърчал от Куала Лумпур и се движи на югоизток. Това сочат данни на уеб страницата Flightradar24 ( " Флайтрадар24 " ), който следи полетите, съобщи ТАСС.

Според тайванския в. " Лянхъбао " обаче през днешния ден в малайзийската столица от Япония е дошъл и различен аероплан от същия вид (С-40С). Още не се знае кой от тях ще употребява Пелоси и какво е предназначението на втората машина.

По данни на тайвански медии довечера председателката на Камарата на представителите ще дойде на необявено посещаване в Тайпе.

Русия упрекна през днешния ден Съединени американски щати, че " дестабилизират света ", предизвиквайки напрежение към Тайван, защото възможното посещаване на Пелоси там разгневи Пекин, съобщи Франс прес.

" Вашингтон дестабилизира света. Нито един организиран спор през последните десетилетия, по тази причина пък не един провокиран ", написа в Телеграм говорителката на съветската дипломация Мария Захарова.

Източник: ТАСС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР