Специалният прокурор Стефан Келер, натоварен с проверката на наказателни жалби

...
Специалният прокурор Стефан Келер, натоварен с проверката на наказателни жалби
Коментари Харесай

Прокуратурата в Швейцария погна шефа на ФИФА Джани Инфантино

Специалният прокурор Стефан Келер, претрупан с инспекцията на наказателни тъжби против президента на ФИФА Джани Инфантино , стартира наказателно произвеждане против ръководителя на управителното тяло на международния футбол . Това разгласи органът, който управлява федералните прокурори в Швейцария, оповестяват международните информационни организации.
 Шефът на ФИФА отхвърля за офшорната сметка в Панама
Шефът на ФИФА отхвърля за офшорната сметка в Панама

Неговото име също се оказа забъркано

Прокурорът, назначен по делото по-рано този месец, също по този начин изиска утвърждение за разкриване на произвеждане против основния прокурор на Швейцария Михаел Лаубер. Главният прокурор предложи да подаде оставка предходната седмица, откакто съдът заключи, че е провеждал секрети срещи с Инфантино и е излъгал своите надзорни органи в швейцарската правосъдна система, откакто неговата институция проверява корупция, обвързвана с ФИФА.

През май някогашният президент на европейската футболна централа УЕФА Мишел Платини съобщи в изявление за списание L`Illustre, че тайните срещи на Лаубер и Инфантино са довели до следствие против него поради обвинявания в рушвет .

Платини сподели, че Инфантино е спечелил позицията си поради " умела композиция от условия ". Той добави, че както ръководителят на ФИФА, по този начин и Лаубер са прикривали срещите си, тъй като считат, че са " недосегаеми и над закона ".
 Джани Инфантино е новият президент на ФИФА
Джани Инфантино е новият президент на ФИФА

Италианецът победи шейх Салман бин Ибрахим Ал-Халифа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР