Специалният представител на президента на Русия за Афганистан Замир Кабулов

...
Специалният представител на президента на Русия за Афганистан Замир Кабулов
Коментари Харесай

Москва изрази увереност: Кабул няма да падне в обозримо бъдеще, руското посолство няма да се евакуира!

Специалният представител на президента на Русия за Афганистан Замир Кабулов (на фотографията вдясно) съобщи в петък, че столицата на Афганистан Кабул няма скоро падне под натиска на талибаните.

В диалог с ТАСС Кабулов съобщи, че талибаните " нямат благоприятни условия в обозримо бъдеще " да завладеят столицата на Афганистан, макар неотдавнашните териториални придобивки на групата.

В момента Русия " не обмисля " евакуация на посолството си в страната.

Кабулов разяснява още, че мирните договаряния в страната ще преминат " по един или различен метод " и омаловажава смисъла на завладяването на Кандахар от талибаните, като споделя, че това не значи нищо.

По-рано министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс изрази загрижеността си за идна революция в Афганистан, а Съединени американски щати изпратиха военни в помощ при евакуацията на дипломатическия личен състав.

Англия, Германия, Съединени американски щати и Канада изтеглят свои жители от Афганистан.

Британският министър на защитата разяснява и че " Ал Кайда евентуално ще се завърне " след последните военни триумфи на талибаните в Афганистан, защото " провалените страни са място за размножаване на този вид хора ".

Уолъс означи, че някои от най-големите градове в Афганистан са в ръцете на талибаните и предизвести, че нова революция в тази страна е " идна ".

По-рано тази седмица Уолъс разказа решението на НАТО да приключи спора с талибаните и да напусне Афганистан е гнила договорка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР