Специалният празник Вечер на успелите“, организиран от А1 и Националната

...
Специалният празник Вечер на успелите“, организиран от А1 и Националната
Коментари Харесай

„Вечер на успелите“ организираха НАПГ и А1 за осем абитуриенти


Специалният празник „ Вечер на съумелите “, проведен от А1 и Националната асоциация за приемна грижа, тържествено означи сполучливото довеждане докрай на приблизително обучение на осем деца, отраснали в приемни фамилии. Зрелостниците, участващи в петото издание на самодейността на НАПГ и А1, са от Провадия, Велико Търново, Свищов, Плевен, Трявна, Кюстендил, Разград и Белене.

Младежите честваха абитуриентския си бал в наличието на своите приемни родители и другари на идеята. Сред тях бяха Калина Константинова, заместител министър-председател по дейно ръководство, която поздрави зрелостниците с голямото достижение да се оправят с провокациите дотук и им пожела да не престават да учат, да се развиват, и да преследват фантазиите си. Манол Манолов, консултант в Министерството на образованието и науката, изрази своята съпричастност към идеята на приемната грижа. Наред с поздравленията за триумфа на младежите, отраснали в приемна грижа, той им пожела да имат вяра в себе си и да се стараят всеки ден да стават все по-добри в определената професионална реализация. От името на МОН Манол Манолов връчи на всеки от зрелостниците тематичен подарък – high-tech колонки, с които по-добре да чуват хубостта на музиката в живота отсега нататък.

Мирослав Долапчиев, приемен родител и ръководител на Националната асоциация за приемна грижа, благодари на А1 за дългогодишното партньорство. Той разяснява, че чудесата, които НАПГ реализира за запазване на детството в България, се дължат на първо място на упоритостта на децата, огромните сърца на приемните родители, и не на последно място на поддръжката от социалноотговорни компании като А1.

Нина Неделчева-Георгиева от „ Корпоративни връзки “ на А1 България поздрави младежите и техните приемни родители за смелостта, волята и постигнатия триумф досега. Тя връчи на осемте младежи софтуерен подарък, който да бъде техен правилен асистент в преследването на идващите върхове, които са се устремили да покорят.

Вечерта на съумелите е част от дългогодишната поддръжка на А1 за самодейностите на НАПГ, ориентирани към обезпечаването на положителна фамилна среда за повече деца в страната. Над половин милион лв. е вложила А1 в идеята на приемната грижа у нас за последните 10 години под разнообразни форми на финансиране. Компанията подкрепя провеждането на годишни национални лагери за приемни деца и младежи, обезпечава просветителни принадлежности за учениците от приемни фамилии, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. А1 поддържа и церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители. Близо 100 000 лв. влага А1 и в поддръжка на стопански уязвими фамилии за попречване на раздялата сред биологичните родители и децата им, посредством самодейността „ Родители+ “, проведена от НАПГ. Само през 2020 година в границите на самодейността, проведена от НАПГ и финансирана от А1, 375 деца от уязвими фамилии получиха финансова и прочувствена поддръжка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР