Специалната военна операция (СВО) в Украйна се провежда за предотвратяване

...
Специалната военна операция (СВО) в Украйна се провежда за предотвратяване
Коментари Харесай

Русия е в Украйна, за да предотврати Трета световна война

Специалната военна интервенция (СВО) в Украйна се организира за попречване на Трета международна война. Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, Дмитрий Медведев, съобщи news.bg.

В изявление за френския ефирен канал LCI той повтори към този момент изразяваното мнение, че в случай че Украйна получи поддръжка и се причисли към НАТО, а по-късно стартира военна интервенция против съветска територия, " това би означавало началото на трета международна война ".

" Все отново обстановката към момента е управляема ", съобщи той, като направи и библейско съпоставяне с Апокалипсиса. " Но апокалипсисът още не е пристигнал и, уповавам се, няма да пристигна ", сподели зам.-председателят.

Медведев добави, че спецоперацията е обвързвана и със опасност за виталните ползи на Русия.

" Преговаряхме с украинците, във всеки случай се опитахме да преговаряме и с европейците, и със Съединените американски щати. Но тези договаряния бяха несполучливи, никой не ни чу ", добави той.

Според Медведев, Украйна се е надявала единствено на помощ от Запада. " И американците, както в действителност и европейците, ни споделиха: " Не, ние не можем да вземем никакви решения, с цел да потвърдим неучастието на Украйна в НАТО в бъдеще, ние водим политика на отворени порти, тъй че не можем да дадем никакви гаранции. - дано да бъде, както ще бъде. " Е, резултата го знаете ", сподели зам.-председателят на Съвета за сигурност.

" В момента няма учредения Русия да употребява нуклеарно оръжие ", сподели Медведев.

Той беше запитан дали във военната теория на Русия има опция за потребление на тактическо нуклеарно оръжие, в случай че в обстановката с Украйна има опасност непосредствено за територията на Руската федерация.

" Военната теория по тази тематика у нас е отворена. Има специфичен документ, той се споделя " Основи на държавната политика в региона на нуклеарното въздържане ". Там, в параграф 19, в случай че не се неистина, са изброени четири учредения за потребление на нуклеарни оръжия. В името на интереса и за френската общност ще ги изброя: изстрелване на нуклеарни ракети, потребление на нуклеарни оръжия, удари против сериозна инфраструктура, която управлява нуклеарните оръжия, или други дейности, които заплашват съществуването на самата страна. Досега такива дейности не са следени ", сподели Медведев.

" Ако приказваме за тактическо нуклеарно оръжие или оръжие с обеднен уран, то ", напомни зам.-председателят на Съвета за сигурност, " Русия към момента не е употребила такова оръжие. "

" За разлика от страните от НАТО, които през последните 20-30 години го употребяват много интензивно и в Югославия, и в Ирак, и към това има и своя конспирация, и следствията, доста тъжни. Така че в този смисъл първо би трябвало вижте какво направиха западните страни в избрани обстановки. Но нашият отговор ще бъде съгласуван с размера на заканите, които се насочат против страната ни. Сега Руската федерация организира тази интервенция точно като отбранителна ", сподели Медведев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР