Специалната военна операция ще продължи до пълното изпълнение на задачите,

...
Специалната военна операция ще продължи до пълното изпълнение на задачите,
Коментари Харесай

Сергей Шойгу иска пълното изпълнение на задачите

" Специалната военна интервенция ще продължи до цялостното осъществяване на дилемите, сложени от висшия главнокомандващ. Това показва тази заран министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу в конферентен диалог в Министерство на защитата. ТАСС не показва събеседниците. Ден след оповестяването на успеха в Лисичанск и откакто президентът Владимир Путин по едно и също време изиска да се даде отмора на силите в ЛНР и зададе задача за продължение на интервенцията по заложените цели в останалите посоки.

Шойгу дава отговор на въпроса за наборните военнослужещи и за следващ път утвърждава, че наборници не се изпращат в зоната на " специфичната военна интервенция ".

Припомняме, че от началото на войната, която стартира в Украйна оповестените цели нееднократно се двоумят - от цялостна " денацификация " до " освобождение " на двете републики ЛНР и ДНР и/или вероятно пробутване на сухопътен кулоар до Крим.

В момента под най-силен напън се намира Славянск, а съветската войска продължава настъплението си източно от Бахмут в Донецка област . Руските войски укрепват контрола си върху завзетата територия край Северодонецк и Лисичанск. Според кмета на Северодонецк съветската войска се пробва да размени локалните управляващи със своя администрация.

Осигуряването на кротичък живот в следените от Русия територии ще продължи , съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу и твърди, че съветските войски оказват всестранна поддръжка на популацията на освободените градове.

Шойгу акцентира, че през днешния ден главните цели на съветските въоръжени сили - опазването на живота и здравето на подчинените им военнослужещи и премахването на заканите за сигурността на цивилното население . Той също по този начин напомни, че съветските въоръжени сили дружно с частите на националната милиция на Донецката и Луганската национална република не престават специфичната военна интервенция. Луганската национална република е изцяло освободена. Само през последните две седмици 670 кв. км от територията на страната бяха взети под надзор.

По данни на съветското МО Украйна към този момент е получила над 28 000 тона военни доставки от западни страни . " Колективният Запад желае да удължи спора в Украйна, по тази причина продължава да прави огромни доставки на оръжие за Киев. " Но Шойгу показва и че част от оръжията към този момент се популяризират на черния пазар и в района на Близкия изток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР