Специална сценична адаптация на Оркестър без име“ по едноименния филмов

...
Специална сценична адаптация на Оркестър без име“ по едноименния филмов
Коментари Харесай

Античният театър посреща мюзикъла на култовия филм Оркестър без име

Специална театрална акомодация на " Оркестър без име “ по едноименния кино сюжет на Станислав Стратиев, ще зарадва пловдивчани и посетители на града под тепетата на 1 август.

Сцената на Античен спектакъл ще събере 33 надарени артисти и музиканти, които ще ни пренесат в сантименталната атмосфера на българското Черноморие от предишния век. За отличното ни въодушевление ще допринесат и 16-те златни български шлагера, включени в мюзикъла. Началото е в 21 часа.

" Сбогом моя обич “ и " Казано почтено “ на Васил Найденов, " Нашият град “ на Тангра, " Две следи “ на Щурците, " Обичам те дотук “ на ФСБ, " Големият транспортен съд “ на LZ са единствено част от обичаните български песни на всички времена, които ще прозвучат в мюзикъла на надарения режисьор Борис Панкин под диригентската палка на маестро Страцимир Павлов.

Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата вяра на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще изиграе Йоан Попов, а в облика на Павката ще се превъплъти Николай Дограмаджиев. Красивата и надарена певица и актриса Волена Апостолова почтено ще замести Катето Евро в облика на Рени, а Димитрина Германова ще е нежната и сензитивна Ваня.

В продукцията на Държавна опера - Варна ще си напомним онази занимателна история, в която по време на фотосите в Созопол актьорите вземат решение на смешка да се показват в градското казино за същински оркестър, пускат на плейбек " Ке сара “ и изиграват осъществяването си от кино лентата. Никой от посетителите не подозира, че музикантите и певицата не са същински. Напротив, всички остават възхитени и упорстват за бис.

А актьорите, с цел да не им се наложи " да пеят “ повторно, изясняват, че с тази ария единствено са поздравили един другар за рождения му ден. Различен от кино лентата е финалът на мюзикъла. Решен със модерни образни средства, той основава асоциация за един халюцинационен преход от пустинния плаж на Алепу, зависещ на концепцията за фантазията. Мечтата, която даже да трае единствено няколко минути, си коства целия живот.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР