Специална покана за събитието има Вежди Рашидов 20 държавни лидери

...
Специална покана за събитието има Вежди Рашидов 20 държавни лидери
Коментари Харесай

20 държавни лидери и над 40 министри ще участват в церемонията по встъпването в длъжност на Ердоган


Специална покана за събитието има Вежди Рашидов

20 държавни водачи и над 40 министри ще вземат участие в церемонията в събота в Анкара по встъпването в служба на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестява турският в. " Йени шафак ", представен в Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също идва на следващия ден в турската столица, с цел да участва на тържеството.

Дипломатическият трафик в Турция ще продължи и след церемонията, като първият посетител на турския президент в новия му мандат ще бъде президентът на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед, показва " Йени шафак ". След двустранната си среща двамата президенти ще гледат дружно финала на Шампионската лига в Истанбул.

Бившият ръководител на Народно събрание, министър, народен представител и ваятел Вежди Рашидов е получил специфична покана за събитието.

Ердоган завоюва балотажа на президентските избори с 52,18 % от гласовете против претендента на опозицията Кемал Кълъчдароглу.

Това ще бъде трети мандат на Реджеп Тайип Ердоган на президентския пост, само че втори след въвеждането на президентската система на ръководство в Турция. Преди това Ердоган бе избиран за президент на избори през 2014 и 2018 година Преди да стане държавен глава Ердоган бе министър председател на Турция в продължение на над 11 години.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР