Специализираният наказателен съд остави в ареста и петимата, обвинени за

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста и петимата, обвинени за
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвинените за системата „Хавала”

Специализираният углавен съд остави в ареста и петимата, упрекнати за финансиране на тероризъм и за присъединяване в проведена незаконна група – по системата „ Хавала”.
43 арестувани у нас при огромна акция против финансирането на тероризма Чужденците осъществявали нерегламентирани парични преводи в огромни размери
Групата беше арестувана след огромна акция в седем града у нас в петък.

В началото на съвещанието съдът почете настояването на обвиняването ограниченията да се гледат при закрита врата, тъй като има информация, която е държавна загадка.
От държавното обвиняване споделиха, че ще има още арестувани. Има и шести упрекнат, само че задочно, тъй като е в неопределеност.

Мустафа Алибрахим , Абдулай Халум , Атеф Хсала , Сюлейман Али и българката Исения Асенова резервираха безмълвие при започване на правосъдното съвещание.

Основен обвниняем е 60-годишният Мустафа Алибрахим, който сподели, че не чува добре, само че приказва добре български език.

Всеки е имал някаква друга работа без българката. Исения Асенова е посочена от прокуратурата за асистент на водача на групата.
39-годишната Исения Асенова е българката, арестувана за системата „ Хавала ” Петимата с повдигнати обвинявания за схемата остават непрекъснато в ареста, реши съдът през днешния ден
Арабската „ Хавала” е анонимна и добре работеща система за превод на пари без никакви документални следи. „ Хавала” от арабски значи „ прехвърлям”.
Системата " Хавала " прескача пустини и заобикаля банки от епохи Задържани у нас 43 лица се проверяват за присъединяване в противозаконни парични преводи за финансиране на тероризма
Мерките на упрекнатите не са дефинитивни, всеки от арестуваните може да апелира.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР