Това е много труден период и ще изисква политически стабилно

...
Това е много труден период и ще изисква политически стабилно
Коментари Харесай

Дейвид Харис: Политически стабилно лидерство трябва да обясни на хората защо е нужна саможертва


Това е доста сложен интервал и ще изисква политически устойчиво водачество да изясни на хората за какво би трябвало да има жертва, всеотдайност и за какво е нужна. Това сподели в предаването „ 120 минути “ Дейвид Харис.

„ Защото алтернативата е да хвърлим кърпата в средата на кръга, да вдигнем белия байрак и да се предадем пред Путин. Аз персонално имам вяра, че това би било злополука “, добави той.

Изпълнителният шеф на Американския еврейски конгрес Дейвид Харис дойде преди няколко часа в София. От летището той отиде непосредствено към президентството за среща с президента Румен Радев, където беше награден с Почетния знак на президента.

Дейвид Харис е измежду най-желаните събеседници за всеки претендент за президент на Съединените щати. Председателят на Американския Еврейски комитет е определян от израелския президент Шимон Перес като " външен министър на еврейския народ. "

Харис израства в Ню Йорк. Завършва университета в Пенсилвания, а по-късно стопанска система в Лондон.

През 1981 година се причислява към Американската коалиция за поддръжка на руските евреи.

В тази роля Харис е в центъра на миграцията на над 1 милион души от Съветския съюз към Съединени американски щати. Задържан е два пъти от управляващите в Москва. През 1984 година събира на проява във Вашингтон над 250 000 души, най-голямата сходна в американската история. През 1990 година Харис става изпълнителен шеф на " Американския еврейски комитет ".

През 2019 година Еврейският Комитет подписва меморандум за съгласие с Мюсюлманската международна лига. Харис взима присъединяване в редица филантропични начинания по целия свят, в това число и в Украйна тази година. Организацията му събра милиони в помощ на потърпевшите от войната.

Дейвид Харис сподели, че е огромен почитател на България и описа пред Светослав Иванов една своя история:

„ Аз съм почитател на България и то от дълги години, толкоз огромен почитател, че през 1994 година, когато България игра против Италия на полуфинала на международното състезание в Съединени американски щати, отидох с единия от синовете ми. Бяхме заобиколени от 60 000 души, всички, от които подкрепяха Италия. Ню Йорк е един от най-големите италиански центрове в света. Със сина ми, ние бяхме съвсем единствено двамата, подкрепящи Стоичков, България и целия тим. Мисля, че имаше риск, роди физически риск, за здравето ни. Знаете по какъв начин могат да се разпалят футболните почитатели. Но ние искахме България да завоюва. Най-опасното нещо за мен беше, че брачната половинка ми е италианка. Никога не й казахме. Така че, в случай че гледа през днешния ден българска телевизия, ще научи какво се случи през 1994 година, тогава ще съм изправен пред компликации “, означи Дейвид Харис.

Той изрази благодарността си на президента Румен Радев за изключителната чест, с която са го удостоили:

" Защото през последните 33 години, от 1989 година, от историческите събития в България, се смятам аз и Американският еврейски комитет като положителни другари на България. Говорихме за това да почетем 80-тата годишнина от спасяването на българските евреи следващата година, идния 10 март. Говорихме за въздействието на съветската експанзия против Украйна, говорихме за това какво значи за България и Европа, говорихме за централната роля на Съединени американски щати в реакцията по отношение на Русия и на значимостта на връзките сред България и Съединени американски щати. Говорихме за връзките сред България и Израел, някои хрумвания за задълбочаване и насърчаване на тези връзки ", добави Харис.

По отношение на следващите избори в България той съобщи:

„ Интересното е, тъй като съм другар и на Израел, съм привикнал с избори. В Израел към този момент има пети избори за четири години. В Израел ще са през ноември. Мога да кажа от една страна прекалено много избори, прекалено много политически безпорядък, само че в същото време страни като Израел и България действат. Така че считам, че отразява относително зряла народна власт, която може да ръководи този политически миг на неустойчивост и то със обществена непоклатимост ", сподели Дейвид Харис.

Той изрази вяра България да успее да поддържа тази обществена непоклатимост, до момента в който откри ново държавно управление:

" Което да издържи най-малко няколко години, с цел да може да реагира на въпросите, пред които България е изправена. Едно от главните провокации ще бъде по какъв начин да се оправим с възходящите цени на силата, на питателните артикули, на инфлацията и евентуално – може да има и отмалялост по отношение на Украйна. Следващото държавно управление ще бъде извънредно значимо във връзка с това по какъв начин ще се оправи с всичко това ".

По тематиката с високите цени на силата, Харис разяснява, че не е енергиен специалист, само че доколкото знае най-близката база за полутечен газ е в Гърция.

" Тя изготви втора сходна централа, която няма да бъде отворена в идните две години. Ще има избран миг на компликация, само че въпросът е дали Щатите могат да усилят своето лично произвеждане, на доктрина можем, и можем да изнасяме, само че има извънредно мощно лоби във връзка с екологичните нормативи и дейности за производството на изкопаеми горива. Това лоби дали ще успее да надделее или да намерим компромис ".

Гледайте цялото изявление във видеото.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР