Тревога край Карнобат. Взрив в складове за боеприпаси с отпаднала

...
Тревога край Карнобат. Взрив в складове за боеприпаси с отпаднала
Коментари Харесай

Взривовете край Карнобат: Има ли умисъл?


Тревога край Карнобат. Взрив в хранилища за муниции с отпаднала нужда подвигна управляващите на крайник на разсъмване. Жертви и ранени няма.

Собственикът на обекта, оръжейният производител Емилиян Гебрев, сигнализира в „ 120 минути “ по bTV, че има нарушение на външния периметър към базата.

16 часа след гърмежа и пожара регионът остава отцепен, даже на километри от горящия склад, в който се съхраняват муниции с отпаднала нужда. На място има пожарна и полиция, които не могат да влязат до момента в който не минат 72 часа от последните гърмежи. Малко преди 4 сутринта огнеборци потеглят по сигнал за пожар край Карнобат. На място ги посрещат двама пазачи от близкия склад за муниции, които описват, че чули гърмеж и се изтеглили на безвредно място.



Последният от серията гърмежи се чува в пет сутринта. Складът е обезопасен със постоянна ограда и прилежащите здания са невредими. Районът е отцепен, а достъпът до пожара е спрян. Полиция, пожарна и специалисти остават на място.

Причините за гърмежа занапред ще се обясняват. Версиите са няколко.„ Интересното кое е, че регионът се охранява от профилирана наша защита, която съществува там, с много положителни механически средства, те са дали предизвестие, че се навлиза в охраняемия регион и след известно време се е стигнало до пожара и до гърмежа “, сподели за bTV притежателят на складовете Емилиян Гебрев.

Според ограниченията за сигурност оглед на мястото може да бъде осъществен 72 часа след последните гърмежи от пет часа сутринта Ще се изчака и цялостното затихване на пожара. Това е първия случай в склада край Карнобат. При сходен гърмеж в базата за утилизация на муниции покрай Петолъчката преди 10 години починаха трима и десетки бяха ранени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР