Специализираният наказателен съд наложи ефективни наказания от 4 до 7

...
Специализираният наказателен съд наложи ефективни наказания от 4 до 7
Коментари Харесай

Спецсъдът не пожали "Гастрольорите", бандата е разбита след удар срещу бизнесмен от "Свети Влас"

Специализираният углавен съд наложи ефикасни санкции от 4 до 7 години отнемане от независимост на 5-има участници в група за обири, държане на опиати и нелегално оръжие, арестувани на 22 септември 2012 в курортната населено място " Свети Влас ". Те станаха известни като групата на „ Гастрольорите “, откакто по този начин бе наречена интервенцията на Министерство на вътрешните работи по задържането им, оповестява " Флагман ".

Най-тежкото наказване от 7 години отнемане от независимост и 30 000 лв. санкция получи настоящият по това време надзорник от „ Съдебна защита “ Ангел П. При задържането му и претършуване на жилището му бяха открити и конфискувани 2,375 кг кокаин с над 70% непорочност и на стойност 450 000 лв., противозаконен автомат „ Калашников “, картечен револвер „ Шипка “, револвер „ Макаров “ и огромно количество муниции за оръжията.

По 4 години отнемане от независимост бяха присъдени на Мароан Ел М., Илиян М. и на някогашния чиновник в СОБТ Живомир Б. Наложеното наказване на петия обвиняем Илиан Й. е 3 години и 6 месеца затвор.

Групата бе разкрита, откакто в хода следствието на обира на банковия трезор на столичния бул. „ Евлоги Георгиев “ на 2 май 2012 година, се открива, че подсъдимите приготвят кражба на крупна сума от вкъщи на предприемач в " Свети Влас ". Участниците са оставени да влязат в жилището на набелязаната жертва и на излизане са арестувани на мястото на престъплението.

Присъдата на Специализирания углавен съд не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР