Специализираната прокуратура започна разследване и нахлу в офиси на дружествата

...
Специализираната прокуратура започна разследване и нахлу в офиси на дружествата
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата нахлу във Винпром Карнобат

Специализираната прокуратура стартира следствие и нахлу в офиси на сдруженията " Винпром Карнобат " ООД, " Сис Индустрийс " ООД и " Топаз Мел " ООД.

Служителите на спецпрокуратурата правят претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на очевидци са в границите на формирано досъдебно произвеждане.

 Спецпрокуратурата тършува в офиси в хотелите
Спецпрокуратурата тършува в офиси в хотелите " Маринела " и " Марица "

Заради укриване на налози от компании

Производството е за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, държане на акцизни артикули без бандерол и пране на пари.

Данъчните закононарушения са осъществявани в интервала 2009 - 2018 година, пишат от прокуратурата.

Като действителни търговски сдружения изброените компании са подправяли счетоводните си регистри. В тях са включвали фактури от сдружения от вида " изчезнали търговци " за действие на основаната скица на данъчна машинация.

 Снимка 376610
Източник:

Тези фактури са осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на данъчни отговорности в огромни размери по смисъла на Закона за Данък добавена стойност.

Към момента спецпрокуратурата към този момент има събрани доказателства и за пране на пари.

В интервала 2009 - 2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение.

 Всичките 19 арестувани за незаконните заводи за цигари остават в ареста
Всичките 19 арестувани за незаконните заводи за цигари остават в ареста

По делото са събрани 9 тома доказателства

Под управлението на Специализираната прокуратура, на 18 юли 2018 година е открита противозаконната фабрика, употребена от незаконната група за произвеждане на цигари.

Действията по следствието са предоставени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се правят по едно и също време на територията на градовете София, Карнобат, село Венец и село Церковски, община Карнобат.

 Снимка 376607
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР